Beställer lyxbil för 15 miljoner kronor – utan att ha testat

Av: Felix Björklund

Publicerad:
Uppdaterad:

Världens lyxigaste bil beställs i rask takt: ”Våra orderböcker fylls på stadigt”

1 av 5 | Foto: BUGATTI
Här är Bugattis konceptbil Bugatti Vision Gran Turismo, som visades upp på Frankfurtsalongen i september tidigare i år. Detta är en fingervisning hur Chiron kommer att se ut.

Nya superbilen från Bugatti ska vara den lyxigaste världen någonsin skådat.

Trots prislappen på minst 15 miljoner kronor har över 100 personer beställt ett exemplar – utan att ha fått testa den.

– Våra orderböcker fylls på stadigt, säger Wolfgang Dürheimer, vd för Bugatti.

Franska Bugatti har alltid varit sammanlänkat med exklusiva sportbilar, men i och med lanseringen av Veyron – tog historien en ny skruv.

Modellen var inte bara sportig, den seglade upp som världens snabbaste serieproduktionsbil och etablerade märket högst upp på miljonärernas önskelistor.

Och självklart fortsätter ersättaren i samma spår. Nu har Bugatti officiellt bekräftat namnet samt när bilen ska premiärvisas.

– Utvecklingen av Chiron kan summeras i en mening: Vi vill göra den bästa markant bättre. Chiron kommer att sätta en ny standard i alla kategorier. Vi kommer att fortsätta producera världens mest kraftfulla, snabbaste, lyxigaste och exklusiva produktionsbil, säger Wolfgang Dürheimer vd för Bugatti.

Namn efter racinglegendar

Namnet Chiron är hämtat från racinghistorien och föraren Louis Chiron. En perfekt kombination enligt Bugatti som menar att den franske racinglegendaren var dominant i sin era – något som deras bil kommer att vara nu.

Och det märks att miljonärerna dras till detta löfte. Enligt Dürheimer så är intresset stort och på de små privatvisningar som Bugatti hållit för ”världseliten av bilköpare” så har gensvaret varit till stor belåtenhet.

– Våra orderböcker fylls på stadigt. Mer än 100 kunder har redan lagt en beställning på Chiron, detta utan att de haft möjligheten att få uppleva de fantastiska köregenskaperna, säger Wolfgang Dürheimer.

Mer än 1 200 hästkrafter

Exakt vad köparna får är inget som är officiellt. Men eftersom den ska vara ”extra allt” så innebär det mer än de 1 200 hästkrafter som fanns i Veyron Supersport och en prislapp som startar på minst 15 miljoner. Mer information lär vi få de kommande månaderna och den 3 mars så öppnar bilmässan i Genéve.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL