Avslöjat: Tesla har ny prestandabil på gång

Av: Felix Björklund

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: Foto: Tesla Motors
Model S säljer bra. I Sverige säljs det just nu mer Teslor – än Porschar.

En ny toppversion med än mer prestanda.

Nu kommer det uppgifter att Tesla snart ska lansera P100D-versioner av sina bilar.

– Jag är övertygad om att det är på riktigt, säger Jason Hughes som avslöjade tillverkarens planer.

Tesla är verkligen annorlunda från de flesta andra biltillverkare. Dels genom att det är den enda renodlade lyx-elbilstillverkaren och dels för att de tack vare sina ”onlineuppdateringar” hela tiden kan uppgradera bilar som är ute på vägarna.

Därtill så har tillverkaren över tid sett till att hela tiden uppgradera sin Model S med mer kraftfulla batterier. Och snart kan det vara dags igen,

Avslöjade nyheten i källkod

Det är tack vare hackern Jason Hughes som det avslöjats att en P100D är i faggorna. Hughes påträffade nyheten när han analyserade en alfanumerisk serie som var inbäddad i Teslas senaste uppdatering, det rapporterar sajten Teslarati. Efter att ha avkrypterat denna kom han fram till att Tesla troligtvis har en ny prestandaversion av Model S/X på gång. Inte nog med det – en bild på ett P100D-emblem påstås även ha påträffats.

Namnet och emblemet står för att bilen då har försetts med ett 100kWh-batteri – något som ger bättre prestanda och räckvidd än nuvarande toppversionen P90D.

Inte förvånande

Teslarati fick tag i Hughes som var övertygad om sin upptäckt.

– Det har funnits med i mjukvaran redan för två månader sen. Med den senaste 2.13.77 uppdateringen så var även emblemen för P100D inkluderade, bland annat, säger Jason Hughes till Teslarati.

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL