Nya Volvobilarna – snabbaste någonsin

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

Volvo

Sugen på en mer accelerationsglad Volvo?

Då ska du kolla in de nya Polestartrimmade S/V60-modellerna.

– Dessa bilar är riktigt snabba. Men de är mer än bara det, säger Niels Möller, Chief Operating Officer, Polestar.

Volvos 60-serie är på väg att bytas ut, men innan dess får vi se dem i lite mer prestandastark tappning. Det är Polestar som fått härja och pressat upp effekten till 367 kusar och 470 Nm.

Det man gjort är att lägga till lite fräckare komponenter, satta dit ett mer bakhjulsdriftsorienterat fyrhjulssystem samt optimera växellådan. Därtill har bilen lättats med 20 kilo. Och det speglas i att det nu går att göra sprinten 0-100 km/h på 4,7 sekunder.

– Alla ändringar på bilen handlar om att förbättra körbarhet och effektivitet. Den nya motorn har redan från början motorsportteknologi som kombinationen av turbo och kompressor, lättviktsmaterial och mer. Detta går hand i hand med vår grundfilosofi och har möjliggjort oss att vidareutveckla Volvo S60 och V60 Polestar, säger Henrik Fries, Vice President R&D, Polestar.

Racing-teknik

De båda bilarna, som alltså delar teknik med Poestar Cyan Racings WTCC-tävlingsbil, markerar enligt Volvo globaliseringen av Polestar som nu ska sälja bilar på 47 marknader.

– Grunden i filosofin är densamma, utvecklad av människor med samma passion och tankesätt. Det handlar om att skapa prestandabilar som kan användas i alla situationer, oavsett om det handlar om att vinna ett mästerskap eller att njuta av en säker, funktionell och körglad bil hela året om, säger Thed Björk, Polestar Cyan Racing race- och utvecklingsförare.

Bilarna kommer att börja säljas i april.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL