Kravet från VW – sänk priserna

Publicerad:
Uppdaterad:

Volkswagens utsläppsskandal

VW vill ha hjälp av underleverantörerna

1 av 2 | Foto: Foto: Kai-Uwe Knoth – AP Photo

Utsläppsskandalen kommer bli kostsam, men inte bara för VW.

Enligt nya uppgifter vill biljätten att även underleverantörerna ska hjälpa till.

Runt 30 miljarder kronor vill man att de ska stå för.

Volkswagens manipulerade motorer är en av de största bilskandalerna i världshistorien. Kravbreven haglar in och hela historien är av sådan karaktär att det även ryktas bli en film.

Den kommer även att bli kostsam.

Vill dela notan

Den tyska biljätten har redan börjat avsätta pengar och nytillträdde chefen har sagt till alla anställda att tiden framöver kommer att vara ett stålbad.

Men det är inte bara VW som drabbas. Enligt Handelsblatt så kommer utsläppsskandalen även innebära stora förändringar för underleverantörerna.

Den tyska tidningen skriver att VW vill dela notan och förhoppningarna är att underleverantörerna ska gå med på prissänkningar på upp emot 30 miljarder kronor.

Stora förändringar

Kravet på underleverantörerna är bara en liten del i ett större nedskärningsprogram som även innehåller lönesänkning, indragen marknadsföring, minskning av sponsring samt eventuellt en åtstramning i modellprogrammet.

Detta för att VW ska ha råd att betala de runt 370 miljarder kronor som skandalen väntas kosta.

I ett uttalande har Volkswagen redan sagt att de reserverat motsvarande 60 miljarder kronor under tredje kvartalet för att täcka kostnaderna för reparation av de manipulerade bilarna.

Aftonbladet Bil

Publicerad:

MER OM MIN BIL