John Lennons Ferrari till salu

Publicerad:
Uppdaterad:

Beatles-legendarens bil tros kosta 1,5 miljoner

John Lennons Ferrari 330 GT från 1965 är till salu.
John Lennons Ferrari 330 GT från 1965 är till salu.

För alla de som gillar John Lennon och fanatiskt samlar på alla former av prylar förknippade med Beatleslegenden.

Nu finns möjligheten att knipa sångarens Ferrari 330 GT från 1965.

Härlig, klassisk interiör.

Den 5 februari kommer Bonham att hålla en auktion på Grand Palais i Paris och där kommer den 2+2 sitsiga Ferrari-coupén att gå under klubban. Auktionsfirman hoppas på att bilen ska säljas för mellan 120 000 och 170 000 euro (motsvarande 1–1,5 miljoner kronor) – men med tanke på vad bilen betyder för ett riktigt Lennons-fans kommer slutsumman antagligen att bli högre.

Ferrarin i fråga är cool på flera sätt. Förutom att det just handlar om en Ferrari, var 330 GT:n John Lennons första bil. Han köpte den precis efter det att han tog sitt körkort 1965. Men för den som hoppas på att köpa en bil med cigarettmärken från självaste Lennon lär bli besvikna.

Tröttnade på Ferrari

Enligt Bonhams ägde Lennon endast bilen ett par månader innan han tröttnade och i november 1965 såldes bilen. Efter det och fram till slutet av 1980-talet finns det ingen information om bilen. Den nuvarande säljaren köpte Ferrarin från Modena Engineering och restaurerade bilen till originalskick. Trots de stora hålet i bilens historia – det är fortfarande en bil körd av den legendariske Beatlesmedlemmen.

Sugen på en klassisk Ferrari? Här hittar du bilar till salu.

Felix Björklund, Bytbil.com

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN