Dubbelvinst för mamma och dotter

Uppdaterad 2024-06-11 11.01 | Publicerad 2024-05-30

Annons: Detta är ett annonsinnehåll från vår partner. Texten är alltså ej skriven av Aftonbladets redaktion.

Om du vann en stor summa pengar, skulle du använda dem till att förenkla din vardag? För Elin och hennes dotter Felicia var valet enkelt. När de vann 200 000 kronor tillsammans i Postkodlotteriet bestämde de sig för att lägga vinsten på deras största hobby – och passion.

– Hästar är vår vardag och vårt liv, säger Felicia.

Postkodlotteriet lottar ut vinster för cirka fyra miljoner kronor varje dag. Vinster för 218 miljoner ska också lottas ut under sommaren. Under hela året har du dessutom chans att vinna 100 000 kronor varje fredag, eller få dela på 2 miljoner varje lördag.

”Såg henne smyga i buskarna”

Elin och hennes dotter Felicia gick med i Postkodlotteriet under sommaren 2023, och de behövde inte vänta länge innan de fick ta emot två guldkuvert. Under hösten lyckades Sandra Dahlberg från Postkodlotteriet överraska både mamma och dotter.

– Jag såg henne smyga i buskarna utanför skolan, säger Elin som jobbar som lärare.

Både Elin och Felicia vann i fredagschansen.

Två guldkuvert

Tillsammans med Felicia överraskade Sandra Dahlberg vinnaren Elin på jobbet med ett stort guldkuvert, men det skulle snart visa sig att hon inte var den enda i familjen med en lott i det vinnande postnumret. Även Felicia blev tilldelad ett guldkuvert. Snart stod det klart att de hade vunnit 100 000 kronor var – en totalsumma på 200 000 kronor. 

– Jag blev lika chockad som min mamma, säger Felicia och berättar att det var självklart var pengarna skulle gå. 

Elin och Felicia.

Under hösten har de vårdat en sjuk häst. Tack vare vinstpengarna kunde de ge honom ett fint avslut. De bestämde sig också för att köpa en ny häst.  

– Hon heter Love of my life, men vi kallar henne för Lovis. Hon är en gammal travare. Vinsten kom verkligen i helt rätt tid, säger Felicia. 

Elin håller med.  

– Ja, jag blev så himla glad. Vi kommer att fortsätta att ha kvar våra lotter i Postkodlotteriet. Nu vet vi att vi kan vinna. Tidigare har jag aldrig vunnit något, inte ens ett mjukisdjur på tivoli, säger hon och skrattar. 

Love of my life brukar kallas för Lovis, och är Elin och Felicias ögonsten.

Många av oss drömmer om att förenkla vardagspusslet. Det visar en **undersökning från Norstat och Postkodlotteriet. Att prenumerera på en färdig matkasse och städhjälp lockar många. 45 procent av deltagarna uppgav även att de lägger tre till sex timmar på städning och matlagning i veckan. 12 procent uppgav också att de betalar för hjälp hemma i vardagen för att få tid över till annat.

Om du vann 300 000 kronor skulle du använda vinsten för att förenkla vardagen? 12,7 procent i undersökningen hade till exempel valt att lägga pengarna på att köpa en bil. Om du går med i Postkodlotteriet har du chans att vinna en Volkswagen ID.4 varje lördag, eller dela på 2 miljoner kronor med dina grannar.  

Vann en bil

Astrid från Ljusdal är bara en av många lottköpare som har vunnit en Volkswagen ID.4 elbil.

– Det är ju fantastiskt! sa Astrid efter att hon hade hämtat sig från glädjechocken. 

– Det händer andra, men inte mig. Man gläds åt de andra som vinner – och nu är det jag! 

Du bidrar till en bättre värld 

Postkodlotteriets överskott går till 61 organisationer som gör världen bättre. Tack vare alla som är med i lotteriet har det de senaste åren blivit över en miljard kronor per år. Över 15 miljarder har delats ut sedan 2005 vilket gör Postkodlotteriet till Sveriges största privata givare till ideell sektor. Ta chansen att vinna stort med grannarna – samtidigt som din lott bidrar till att göra skillnad i världen. 

Nästan en miljon svenskar är med i Postkodlotteriet – av tre enkla skäl

  • Vinstchans varje dag: Vinn pengar, bilar eller produkter.
  • Vinn med dina grannar: Delad glädje är dubbel glädje.
  • Bidra till en bättre värld: Minst en miljard till välgörenhet.

Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se.

*Erbjudandet 500 kr tillbaka gäller för max 3 lotter köpta i juni, juli, augusti. Köp senast 30/6 2024. Som vinst räknas alla vinster inklusive varuvinster och extralotter som utfaller 5/7 – 3/10 2024. Vid köp av flera lotter räknas vinst på en av lotterna som att du har vunnit och du är då inte berättigad till utbetalning avseende någon av lotterna. Vinner du inte betalas pengarna ut till ditt konto under oktober.

Publisert:

Följ ämnen i artikeln

OM AFTONBLADET

Tipsa oss: SMS 71 000. Mejl: tipsa@aftonbladet.se
Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark och Fred Balke

OM AFTONBLADET