Centerns öppenhet gäller inte för oss i SD

Replik om Malmö Pride från hbt-personer i Sverigedemokraterna

Publicerad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Vi är hbt-personer som företräder SD på både lokal, regional och nationell nivå. Vi är stolta över vårt politiska engagemang och känner kärlek och glädje – oavsett vad inskränkta centerpartister anser, skriver Bo Broman, Johan Nissinen och Tapani Juntunen.
Foto: TT
Vi är hbt-personer som företräder SD på både lokal, regional och nationell nivå. Vi är stolta över vårt politiska engagemang och känner kärlek och glädje – oavsett vad inskränkta centerpartister anser, skriver Bo Broman, Johan Nissinen och Tapani Juntunen.

REPLIK. Centerpartiet utnyttjar Pride som ett politiskt slagträ i debatten. Att kommunhuset i Sölvesborg flaggar neutralt är tydligen ett allvarligt brott mot mänskligheten. Det är larvigt och knappast värt att bemöta.

Som Louise Erixon, kommunstyrelsens ordförande, själv nämnde i Sveriges Radio: ”vi välkomnar ett pridetåg i Sölvesborg”. Verkligheten går på tvärs mot Centerpartisternas anklagelser.

Användandet av enstaka händelser för att svartmåla meningsmotståndare har den svenska debatten haft nog av. Vi behöver kunna diskutera frågor utan att debatten urartar i pajkastning.

Tyvärr har Centerpartiet länge bidragit till denna pajkastning och ökat polariseringen vi ser i samhället. 

I vårt partiprogram framgår det tydligt att Sverigedemokraterna står upp för människors rätt att följa sitt hjärta.

Vi är hbt-personer som företräder partiet på lokal, regional och nationell nivå. Vi är stolta över vårt politiska engagemang och känner kärlek och glädje – oavsett vad inskränkta centerpartister anser.   

Däremot vänder vi oss mot den politiska exkludering som Pride stått för de senaste åren. Vi har haft många företrädare som stolt gått i parader runt om i landet och som nu förklarats icke önskvärda av arrangörerna. 

Det är synd då vi välkomnar Pride som företeelse. Vi står bakom dess ursprungliga tanke om rätten att älska vem man vill. Det är därför sorgligt när arrangörer och aktivister i stället väljer att politisera, exkludera och stänga människor ute.

Detta kunde varit en chans att föra människor samman. I stället väljer Centerpartiet att så split och polarisera. Det ”öppna samhället” som förespråkas av centerpartister är bara öppet för de som tycker likadant. Det låter mer som diktatur än paradis, men den bedömningen lämnar vi till väljarna.


Bo Broman, riksdagsledamot (SD)
Johan Nissinen, f.d riksdagsledamot, politisk rådgivare i EU-parlamentet (SD)
Tapani Juntunen, gruppledare Skärholmens stadsdelsnämnd (SD)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publicerad:

LÄS VIDARE