Din politik slår hårt mot utrikesfödda

Replik från Semsem Abdiaziz Ahmed om vänstern och invandrare

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Om ni moderater investerade i de utsatta förorterna i stället för att gråta ut i debattartiklar i Aftonbladet kanske fler skulle rösta på er, skriver Semsem Abdiaziz Ahmed.

DEBATT

REPLIK. Det är alltid spännande att läsa om moderater som målar ut sig själva som offer när de får kritik för sin politik. Problemet, Hussein, är inte att du har din bakgrund utanför Sverige och är moderat.

Problemet är att den politik ditt parti driver är med kirurgisk precision utformad för att slå mot Sveriges mest utsatta, ofta utrikesfödda. 

Vi såg under Alliansåren hur sjuka och arbetslösa fick bekosta stora skattesänkningar för de som tjänar bäst, något som eldade på de ökande klyftorna. När ni slaktade a-kassan och sjukförsäkringen ökade kommunernas kostnader för socialbidrag dramatiskt när arbetslösheten sköt i höjden.

Pengar som kunde gått till skolan och bra fritidsaktiviteter för unga i de kommunerna som behövde det mest gick till socialbidragskostnader.

Ni tog även bort stödet för att bygga nya hyresrätter, det förvärra bostadsbristen för de unga vars föräldrar inte kan köpa en lägenhet åt sina barn.

Moderaterna drev tillsammans med KD och SD igenom en budget innan Sverige ens hade en regering i vintras. I den budgeten tog ni bort hela den rödgröna satsningen på att minska segregationen genom riktad statligt stöd till kommuner med särskilt utsatta stadsdelar och utbildning för arbetslösa.

För vi vet att det inte räcker med de satsningar vi nu gör på att utbilda och anställa fler poliser samt skärpa lagarna för att komma åt gängen.

Vi måste ge unga i dessa områden möjligheten att lyckas i skolan genom fler duktiga lärare i deras skolor. Vi måste se till att deras föräldrar får kompetensen som krävs för att ta de lediga jobb som finns så familjerna har en trygg ekonomi. Det handlar om att minska gängens rekryteringen av unga personer som inte har framtidshopp.

Det vi ser efter fyra år av en S-ledd regering är fler som får jobb, färre som lever på bidrag och bättre skolresultat. Sverige är bäst på integration i hela EU men vi ska bli ännu bättre.

Om ni moderater förstod detta och investerade i de utsatta förorterna i stället för att gråta ut i debattartiklar i Aftonbladet kanske fler skulle rösta på er.


Semsem Abdiaziz Ahmed, SSU Stockholms län


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Artikeln är en replik. Läs hela debatten här:

Publisert:

LÄS VIDARE

DEBATT Invandrare drabbas av vänsterns ”fina” rasism

ÄMNEN I ARTIKELN

Integrationen i Sverige

SSU, Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund

Moderaterna

Integration

Socialdemokraterna

Arbetsmarknad

Ekonomisk utsatthet