Debatt

KD:s fredade zoner är elitism och hyckleri

Replik från socialsekreterare om att stänga ute dömda från centrala Stockholm

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Om KD och Erik Slottner verkligen är mån om tryggheten i vid bemärkelse, kan man undra varför han utelämnar de som gör sig skyldiga till manschettbrottslighet? Narkotikabrott? Hatbrott? Replik från Rouzbeh Masarrat Agah.
Om KD och Erik Slottner verkligen är mån om tryggheten i vid bemärkelse, kan man undra varför han utelämnar de som gör sig skyldiga till manschettbrottslighet? Narkotikabrott? Hatbrott? Replik från Rouzbeh Masarrat Agah.

DEBATT

REPLIK. Att kristdemokrater kommer med extraordinära förslag för att locka till sig väljare är ingen nyhet numera, inte heller flört med den yttersta högern.

En viktig valfråga är tryggheten, som givetvis berör alla. Men vad menar Erik Slottner med den lilla detaljen ”vanliga människor”? Kristendomen gör väl inte skillnad på folk och folk?

Nåja. För den som kan läsa mellan raderna är det uppenbart vem artikeln är riktad till. Majoritetssamhället. Det är de som ska beskyddas från brottslingarna, eller snarare vissa typer av brottslingar. Skjutningar, rån och våldtäkt. Dessa är nyckelbegrepp, i dag starkt associerad med invandring, eller brott som invandrare sägs vara överrepresenterade i. 

För om Erik verkligen är mån om tryggheten i vid bemärkelse, kan man undra varför han utelämnar de som gör sig skyldiga till manschettbrottslighet? Narkotikabrott? Hatbrott? 

Kan det vara så att de så kallade ”vanliga människor” begår den typen av brott?

För inte många på högerkanten anser väl att skattebrott eller skatteplanering är särskild farligt? Ingen som dött av det. Om man bortser från de barn som dödar varandra i våra utsatta områden. De vars liv kanske kunde räddas om statskassan inte dränerades på miljarder kronor per år, så att de välbeställda ska få lite mer guldkant i vardagen.

För, vad fan får de rika ut av att betala skatt liksom? 

Att dra en lina kokain är väl inte heller världens undergång? Bara man sköter snifferiet snyggt, inte slår någon på käften. Hatbrott på fyllan är ju inte riktigt brott, det föreligger särskilda omständigheter, alkohol. 

Jag hade köpt argumenten om föraktet inte var uppenbart riktad mot en specifik grupp, den nya underklassen, invandrarna, de vars kriminalitet alltid betraktas som farligare. Medan de resursstarka, vars kriminalitet, undergräver hela rättssamhället tydligen är välkomna på Sturegatan.

Inte nog med att Kristdemokraternas nya hårda linje strider mot kristna värderingar, det luktar elitism, rent av hyckleri.  


Rouzbeh Masarrat Agah, författare och socialsekreterare


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

LÄS VIDARE

DEBATT Inför fredade zoner i Stockholms nattliv