Bluffen är synad – då försöker M byta fokus

Slutreplik från Socialdemokraterna om försvarsanslagen

Publicerad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Men i ivern att svartmåla oss socialdemokrater, svärtar Moderaterna samtidigt ner sina kollegor i Centerpartiet och Liberalerna, skriver Niklas Karlsson och ClasGöran Carlsson.
Foto: TT
Men i ivern att svartmåla oss socialdemokrater, svärtar Moderaterna samtidigt ner sina kollegor i Centerpartiet och Liberalerna, skriver Niklas Karlsson och ClasGöran Carlsson.

SLUTREPLIK. Moderaterna bakband övergångsregeringen när det gällde att öka försvarsanslagen. Sen går man ut och anklagar Socialdemokraterna för att äventyra Sveriges säkerhet.

När bluffen synas försöker Beatrice Ask flytta fokus för att motivera varför M och KD gjorde sig beroende av Sverigedemokraternas aktiva stöd för att få igenom sin budget.

Faktum kvarstår – vilket även bekräftats i riksdagens kammare – att det fanns en överenskommelse om sammanlagt 18 miljarder kronor till Försvarsmakten under åren 2019–2021.

Att Beatrice Ask och Moderaterna försöker få det att framstå som att de är den enda garanten för mer pengar till försvaret kan vi förstå. Inte minst mot bakgrund av att Beatrice Ask var minister i den tidigare M-regeringen, ledd av statsminister Fredrik Reinfeldt (M) som kallade försvaret för ett särintresse.

Men i ivern att svartmåla oss socialdemokrater, svärtar man samtidigt ner sina kollegor i Centerpartiet och Liberalerna.

Partier som också var beredda att skjuta till rejält med pengar till försvaret, men som valde att rösta på sina egna budgetförslag i likhet vad man gjort under den gångna mandatperioden.


Niklas Karlsson, ordförande för riksdagens försvarsutskott (S)
ClasGöran Carlsson, riksdagsledamot (S)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Artikeln är en slutreplik. Läs hela debatten här:

Publicerad:

LÄS VIDARE