Ni saknar visioner för Stockholm, S

Svar till Helene Hellmark Knutsson om otryggheten

Publicerad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Det är uppenbart att socialdemokraterna inte förmår se de problem som Stockholm står inför, än mindre ta fram lösningar för dem, skriver Anna König Jerlmyr, Lotta Edholm, Karin Ernlund och Erik Slottner.
Det är uppenbart att socialdemokraterna inte förmår se de problem som Stockholm står inför, än mindre ta fram lösningar för dem, skriver Anna König Jerlmyr, Lotta Edholm, Karin Ernlund och Erik Slottner.

DEBATT

REPLIK. Stockholms stads trygghetsmätning som kom i veckan visar att otryggheten ökar i hela staden. Allra främst i Järvaområdet. I Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista är var fjärde person orolig för att gå ut sent eller avstår helt från att gå ut ensam på kvällen.

Oron för att utsättas för våld eller överfall i den offentliga miljön ökar över hela Stockholm.

Men i stället för att satsa mer på polisen läggs Järvas enda polisstation ner och flyttas till Solna. Samtidigt har det nya polishuset i Rinkeby försenats då byggherrar inte vågat ta på sig projektet av säkerhetsskäl. Det kommer alltså inte att finnas någon polisstation vid Järvafältet under mer än två år. Som en konsekvens tvingas handlarna i Husby stänga ner sina verksamheter då S dessutom misslyckats med att upphandla ordningsvakter.

En stark stockholmsregion kräver en stabil grund. Trygghet måste råda i hela staden, det ska finnas ett rikt utbud av bostäder, skolan ska vara en plats som utjämnar livschanser och fler måste ha ett jobb att gå till. Särskilt gäller det alla de människor som kommit för att bygga sig en framtid i vår stad.

Men faktum är att i det socialdemokratiskt styrda Stockholm ökar otryggheten i hela staden, något som Hellmark Knutsson tycks glömma. Nästan varannan kommunal grundskola går med underskott och av de arbetslösa i Rinkeby-Kista har nästan 90 procent utländsk bakgrund.

Det är uppenbart att socialdemokraterna inte förmår se de problem som Stockholm står inför, än mindre ta fram lösningar för dem.

Enbart drömmar och ambitioner kan inte utgöra lösningen, även om socialdemokraterna tycks tro det. 

Vår vision är tydlig. Trygghet, bostäder, skola och fler i arbete är svaret på de utmaningar som staden står inför. Bara genom tydliga prioriteringar kan vi skapa ett hållbart samhällsbygge i Stockholm.


Anna König Jerlmyr (M), gruppledare och oppositionsborgarråd i Stockholms stad
Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd i Stockholm
Karin Ernlund (C), gruppledare Centerpartiet i Stockholms stad
Erik Slottner (KD), gruppledare i Stockholms stad

Häng med i debatten – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publicerad:

LÄS VIDARE