Att bevara dagens kaos ingen väg framåt, MP

Slutreplik från Tomas Tobé om EU:s migrationspolitik

Publicerad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Jag är beredd att samtala med alla som vill komma bort från dagens låsningar. Men låt mig vara rak: MP behöver hållas borta från den framtida invandringspolitiken i både Sverige och Europa, skriver Tomas Tobé.
Foto: TT
Jag är beredd att samtala med alla som vill komma bort från dagens låsningar. Men låt mig vara rak: MP behöver hållas borta från den framtida invandringspolitiken i både Sverige och Europa, skriver Tomas Tobé.

DEBATT

SLUTREPLIK. Alice Bah Kuhnke (MP) anklagar mig för både det ena och det andra, men att beskriva de många problemen med dagens migrationspolitik och att lyfta konkreta förslag för hur dessa kan lösas ser jag varken som alarmistiskt eller oansvarigt, utan som nödvändigt.

Vi moderater har länge drivit att asyl ska prövas direkt vid yttre gräns och ett ökat återvändande för ekonomiska migranter. När EU-kommissionen nu presenterat sådana förslag ser de också ut att bli verklighet. Det är viktiga delar för att EU ska ta kontroll över invandringen.

Den nya politiken måste resultera i en lägre invandring till Europa och Sverige. För att säkerställa detta menar vi att det krävs ett europeiskt volymmål, för att halvera invandringen till EU.

Alice Bah Kuhnke skriver om att vilseleda den migrationspolitiska debatten. Det Bah Kuhnke själv inte nämner är att hennes politik skulle bevara dagens situation, med gränskaos, humanitära katastrofer på Medelhavet och svåra segregationsproblem i Sveriges utsatta områden. Det är varken solidariskt eller rätt väg framåt.  

Jag är beredd att samtala med alla som vill komma bort från dagens politiska låsningar och komma framåt. Men låt mig vara rak: Miljöpartiet behöver hållas borta från den framtida invandringspolitiken i både Sverige och Europa.

Inte för att ni saknar engagemang, utan för att er politik är djupt orealistisk och grund till många av de problem som nu måste hanteras. Det behövs nämligen både hjärta och hjärna i invandringspolitiken.  

I den opinionsundersökning vi låtit göra genom Demoskop svarar nästan nio av tio att EU:s medlemsländer bör samarbeta mer inom invandringspolitiken. Svenska folket tycks ha tilltro till Europasamarbetet på detta område.

Det är nu dags att EU levererar en kontrollerad invandringspolitik. 


Tomas Tobé, Europaparlamentariker (M)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publicerad:

LÄS VIDARE