SD är ett parti för jämställdhet på riktigt

Replik från SD om sexuella rättigheter och hbt i kommuner och regioner

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Sverigedemokraterna står upp för människors rätt att följa sina hjärtan. Varje år målas en falsk bild av vårt parti där media och organisationer tävlar om att måla ut oss som fiender nummer ett för jämställdhet och hbt-personer, skriver debattörerna.
Sverigedemokraterna står upp för människors rätt att följa sina hjärtan. Varje år målas en falsk bild av vårt parti där media och organisationer tävlar om att måla ut oss som fiender nummer ett för jämställdhet och hbt-personer, skriver debattörerna.

REPLIK. Så har vi återigen kommit till den tid på året då organisationer tävlar tillsammans med ledarsidor om att måla ut oss som fiende nummer ett till jämställdhet och hbt-personer.

Den här gången är det Hans Linde och ”opolitiska” RFSU i spetsen. Samme Hans Linde som tidigare var gruppledare och satt som riksdagsledamot för Vänsterpartiet i över 10 år.

”Sverige ska fortsätta att vara ett tolerant och öppet land där alla har samma rättigheter, oavsett sexuell läggning eller identitet”.

I vårt partiprogram framgår det med all önskvärd tydlighet att partiet i alla lägen står upp för människors rätt att följa sina hjärtan. Till skillnad från RFSU ser vi inte ett behov av att särskilja människor på grund av deras sexuella läggning – vi behandlar alla lika oavsett deras preferens av partner. Det är jämställdhet på riktigt.

Hans Linde har rätt. Vi vill inte slösa skattepengar på hbtq-certifieringar. Alla offentliga verksamheter ska finnas där för våra medborgare oavsett sexuell läggning om behovet finns. Det finns inga belägg för att en certifiering bidrar till något som redan är, eller bör vara, en självklarhet enligt gällande lagstiftning.

Ja, regnbågsflaggan och Pride har tidigare fyllt en viktig funktion. Vi är många som stolt gått i parader runtom i landet.

Tyvärr är vi också många som inte känner oss välkomna längre eftersom Pridefestivaler numera konsekvent diskriminerar människor på grund av deras politiska åsikter. Så länge Pride exkluderar och inte respekterar vare sig demokrati eller människors lika rättigheter, bör de heller inte erhålla offentligt stöd.

Även kommuner ska följa objektivitetsprincipen. De ska inte flagga med regnbågsflaggan eller andra politiska symboler – våra myndigheter är till för alla och ska därför representeras neutralt för alla.

Det är tragiskt att se hur organisationer som RFSU påhejad av media varje år målar upp en falsk bild av vårt parti och sedan slåss mot detta påhittade högerspöke.

Vi är många öppna hbt-personer inom Sverigedemokraterna på alla nivåer i partiet. Till skillnad från er känner vi kärlek, glädje och stolthet även utan att gå i Pridetågen.

Svenska flaggan räcker som symbol för oss.


Bo Broman, riksdagsledamot (SD)
Jörgen Fogelklou, kommunalråd Göteborg (SD)
Johan Nissinen, f.d. riksdagsledamot, politisk rådgivare i EU-parlamentet (SD)
Tapani Juntunen, gruppledare Skärholmens stadsdelsnämnd (SD)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publicerad:

LÄS VIDARE