MP tar varje chans att lämna över makt till EU

Replik från SD om konservativ politik i unionen

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Alice Bah Kuhnke sammankopplar SD med polska ”hbtq-fria zoner” trots att hon vet att detta inte är något vi förespråkar. Det är oärligt, skriver Charlie Weimers, Jessica Stegrud och Peter Lundgren.
Foto: TT
Alice Bah Kuhnke sammankopplar SD med polska ”hbtq-fria zoner” trots att hon vet att detta inte är något vi förespråkar. Det är oärligt, skriver Charlie Weimers, Jessica Stegrud och Peter Lundgren.

DEBATT

REPLIK. Alice Bah Kuhnke är retoriskt oärlig. I Aftonbladet sammankopplar hon Sverigedemokraterna med polska ”hbtq-fria zoner” trots att hon vet att detta inte är något vi förespråkar.

Bah Kuhnke redovisar inte heller att två polska domstolar redan har funnit att dessa ”hbtq-fria zoner” inte är förenliga med den polska grundlagen och landets administrativa lag.

Bah Kuhnkes agenda är att centralisera makten av värderingsfrågor till Bryssel. Det är högmodigt och ett recept för bakslag. Sverige som land avviker ofta från övriga Europa i värderingsfrågor och om EU får makt i moralfrågor är det mer sannolikt att Sverige tvingas anpassa sig till kontinentala värderingar än att kontinenten tvingas anpassa sig till vårt svenska synsätt.

Ett aktuellt exempel på hur hybris kan slå tillbaka hämtas från arbetsmarknaden. För fem år sedan var statsminister Löfven och Socialdemokraternas narrativ att svensk social trygghet skulle exporteras till övriga länder i unionen.

När de drev igenom den så kallade sociala pelaren varnade vi för att denna maktöverföring kunde leda till regleringar som inte är anpassade för Sverige.

Tyvärr var det precis vad som hände. I dag kämpar vi för att få undantag från kommande EU-lagstiftning som underminerar den svenska arbetsmarknadsmodellen.

Man kan även ifrågasätta djupet i Bah Kuhnkes hbtq-engagemang. När hon var ansvarigt statsråd svek hon i arbetet mot återvändare från den hbtq-hatande terrorsekten IS.

Detta ansvar var ursprungligen en del av hennes portfölj men flyttades då hennes insats var otillräcklig. Under hennes år som generaldirektör för Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor fick Sveriges Unga Muslimer miljonbelopp.

Efter att hon slutat drogs bidragen in då organisationen bland annat bjudit in talare som hetsade mot homosexuella.

En gång i tiden motsatte sig Miljöpartiet mer makt till EU. Nu tar de varje tänkbar ursäkt till intäkt att driva på för ökad överstatlighet.

Vi anser fortfarande att demokratin bäst utövas i medlemsstaterna och att polsk politik därför i möjligaste mån bör överlåtas åt polska väljare och polska domstolar, på samma sätt som svenska väljare bör bestämma i Sverige.


Charlie Weimers, Europaparlamentariker (SD)
Jessica Stegrud, Europaparlamentariker (SD)
Peter Lundgren, Europaparlamentariker (SD)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publicerad:

LÄS VIDARE