Gravid

presenteras av

Nu får partnern följa med till BB igen

Corona: Nu försvinner partnerförbudet på BB i hela landet

Av:  TT

Nu är partnern välkommen till BB igen.
Nu är partnern välkommen till BB igen.

Länge har partnern inte varit välkommen till BB i flera av landets regioner på grund av coronaviruset. Men snart försvinner förbudet i hela landet.

Från och med den 21 juni kommer samtliga regioner att ha slopat besöksförbudet på BB efter förlossning, uppger SVT Nyheter.

Då ska Region Dalarna – som är sist ut – häva sitt stopp och friska partners eller andra närstående utan covidsymtom får följa med till BB.

Partnerförbudet, som det också har kallats, har funnits i elva av landets 21 regioner under pandemins gång. Övriga regioner har haft andra restriktioner för att minska smittspridningen i samband med förlossning.

– Just den här möjligheten att kunna följa med efter förlossningen till BB-vården och våra avdelningar vet vi betyder jättemycket för partnern och den nyförlösta kvinnan. Vi vet att det är jätteviktigt för den nya familjen att kunna vara tillsammans, säger Corinne Pedroletti, chef för kvinnovården vid Sahlgrenska universitetssjukhuset, till SVT.

Men än skiljer sig restriktionerna åt i de olika regionerna. I vissa regioner, som exempelvis Västerbotten och Gotland, finns det exempelvis krav på snabbtest innan den som följt med släpps in på avdelningen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.