Familjen hyllas för sin coronasäkra restaurang

Fick välja vad de ville från menyn

Publicerad:
Uppdaterad:
Coronasäker restaurang på hemmaplan.
Foto: Privat
Coronasäker restaurang på hemmaplan.

Relation | Family

Du behöver inte gå på restaurang för att få välja och vraka från en meny i dessa tider, det visar Ulrika Lundhag och hennes familj.

Ulrika Lundhag, 45, bor i Sällsjö som ligger fyra mil utanför Åre. För två veckor sedan kände hon sig less på coronasmittan och de restriktioner den fört med sig. Även om hon och familjen inte går så ofta på restaurang, då det är flera mil till närmsta, blev suget stort nu när råden och smittan förhindrar dem att göra det.

– Så då sa jag till min man Anders att nästa helg så vill jag gå på restaurang i Sällsjö och att han skulle vara kock och att jag och min son Tobias skulle vara gäster.

Några dagar senare presenterade Anders en meny som var över förväntan. Ulrika och Tobias fick till torsdagen på sig att bestämma vad de ville ha som snacks och förrätt, huvudrätt och efterrätt. Och på fredagen var det dags. Kvällen till ära hade även Anders bjudit in sin mamma.

– Hon behövde verkligen gå på restaurang då hon inte ens varit på Ica sedan i mars.

Foto: Privat
Här är menyn som de fick välja och vraka ifrån.

– Jag sa att jag kunde hjälpa till men det fick jag inte. I stället fick jag sitta med ett glas vin och bara titta.

Först fick de fördrink och snacks i form av friterade lökringar och mozarellasticks. Till förrätt åt Anders och hans mamma rödbetor med chevré, honung och pinjenötter. Och Ulrika och hennes son åt tonfisksashimi med räkor och sås på soya och wasabi. Till huvudrätt tog de vuxna oxfilé, pommes, sparris och egengjord bearnaisesås. Tobias tog pannkaka med glass och Nutella.

Foto: Privat
Anders lagade allt själv.
Foto: Privat
Huvudrätten.

Till efterätt åt Anders och Tobias chokladpudding med grädde och egenplockade hallon och Ulrika och Ingalill åt panerad camembert med hjortronsås, även den gjord på egenplockade bär.

– Vi hade mycket egna råvaror hemma vilket gjorde att han kunde erbjuda en sådan fin meny.

Förutom en god middag fick de flera timmar tillsammans, något alla uppskattade, speciellt Ingalill.

– Hon var jättelycklig, maten var så god och kvällen så bra. Det var dessutom en coronasäker middag, vi höll avstånd från varandra.

Foto: Privat
Foto: Privat

Ulrika delade med sig av deras restaurangidé i en Facebookgrupp där både idén och menyn hyllats: ”Vilken fantastisk meny”, ”Wow”, ”Kul initiativ” och ”Underbart i dessa tider”, är några av kommentarerna.

– Det var de som skrev att de ville byta karl med mig just den dagen, men jag sa nej. Nu gäller det att återgälda det här, men min man vet om mina matlagningskunskaper, skämtar Ulrika.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

MER OM FAMILY