Pussel: Lägg pussel med roliga motiv

Från 500 upp till 1000 bitar

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Foto: Henrik Montgomery/TT NYHETSBYRÅN

Kommersiell text (läs mer här)

Glöm fräsiga tv-spel och coola teknikprylar, nu vill alla ha pussel.

Försäljningen av träpussel ökade nämligen med hundratals procent under 2020, något som SvD rapporterat om.

Hitta ditt favoritpussel här och haka på den stora trenden du också.

Rastlösheten sköt i höjden när coronapandemin gjorde att svenskarna fick hålla sig hemma. Många ”vanliga” fritidsintressen ställdes in och vi tvingades hitta nya aktiviteter som gick att utföra på säkert avstånd hemma i stugorna.

Och statistiken visar tydligt vad som blev mest poppis, nämligen träpusslet! Tusentals bitar såldes som aldrig förr under 2020 och än håller trenden i sig.

Vill du också stimulera hjärnan och koppla av med en spännande utmaning? Kolla in 7 tips på roliga pussel här nedan.

Stockholm Rooftops

Foto: Pug the Pug

Glöm tråkiga slott och vissna blommor, i den här serien pussel från Kylskåpspoesi finns bara roliga och udda motiv. Här är Stockholms tak från ovan i 1000 bitar, ett vackert pussel som garanterat blir en utmaning för både nybörjare och vana pusselbyggare. Pusslet blir 68 x 48 cm när det är lagt.

Till shoppen

Beer Puzzle

Foto: Pug the Pug

Det enda pusslet för den sanna ölälskaren. Snygga förpackningar som passar både till dig själv och som gå-bort-present. 2x100 bitar i fina tygpåsar, inuti en metallburk som ser ut som en öl. På baksidan finns även intressant information om öl, att läsa när man fastnat mellan två kluriga bitar.

Till shoppen

Muminpussel

Foto: Pug the Pug

Pussel i 1000 bitar med mysigt mönster som passar alla muminälskare. Färgglatt med många små detaljer som gör pusslet till en rolig utmaning. Färdigt pussel blir 68 x 48 cm.

Till shoppen

France

Foto: Åhléns

Klassiskt landskapspussel på 1000 bitar som föreställer en vacker miljö i Frankrike. Finns i flera olika motiv och stadsdelar, från Gamla Stan i Stockholm till London, Italien och Amsterdam. Köp ditt pussel hos Åhléns här. [Extern länk]


Astronauten

Foto: Pug the Pug

En astronaut i fel miljö, även här från Kylskåpspoesi. 1000 bitar med många gröna inslag blir en stor utmaning även för den vassaste av pusselbyggare. Färdigt pussel mäter 68 x 48 cm.

Till shoppen

Subway Art Rainbow

Foto: Designtorget

Stockholms tunnelbana kallas "världens längsta konstprojekt", och det är ett projekt som pågått under 70 års tid för att göra konst tillgängligt för bredare grupper. Designtorget samarbetar med en Stockholmsbaserad fotograf som har dokumenterat den vackra konsten i tunnelbanan. Resultatet är bland annat detta 1000-bitars pussel med de fina konstverken i tunnelbanan i Stockholm. Köp det hos Designtorget här. [Extern länk]


Kattpussel

Foto: Pug the Pug

Förbered dig för timmar av härligt pusslande med 54 riktigt söta kissar – unikt illustrerade i klassisk Ridley's-stil. Och när du pusslat klart kan du rama in det, så har du en riktigt gullig katt-tavla! 1000 bitar. Mått färdigt pussel: 550 x 700 mm.

Till shoppen

Extra-tips: Dusk

Foto: Designtorget

Ett utmanande pussel i 500 delar från Printworks. Pusslets motiv är en vacker skymning och är i en del av en serie med tre olika gradienter inspirerande av Sveriges himmelskt vackra natur, dusk, dawn och night. Perfekt för den som letar en ordentlig pusselutmaning. Köp det hos Designtorget här. [Extern länk]


Publisert:

Aftonbladet

/

Family

/

Kommersiell text (läs mer här)

LÄS VIDARE

Här är böckerna som ger smartare barn

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kommersiell text (läs mer här)

Spel

MER OM FAMILY

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Vårjackor: Här är årets trender

Alla hjärtans dag-present: Här är årets tips

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Picknick: Här är prylarna du behöver