Dekorera muggar med kärlekstema

Publicerad:
Uppdaterad:
Muggar med kärlekstema.
Muggar med kärlekstema.

Gör det själv

Skriv kärleksfulla budskap på muggar till dina nära och kära inför Alla hjärtans dag. Välj själv vad du vill att det att det ska stå på koppen eller inspireras av bilderna nedan. Pysslet är även enkelt att göra tillsammans med barnen.

Blir du missnöjd och vill göra om så kan du enkelt torka bort färgen med blött hushållspapper, så länge den inte har torkat.

Muggar med kärlekstema

Du behöver:

  • Vita porslinsmuggar

  • Porslinstusch (1–2 mm spets)

  • Handsprit

  • Hushållspapper

Gör så här:

  1. Diska muggarna ordentligt innan du börjar och/eller torka av ytan med lite handsprit på hushållspapper för att färgen ska fästa bättre.

  2. Skissa förslagsvis upp dina texter på ett papper först. Ta inspiration från olika typsnitt i datorn eller googla på ”lettering” så får du många tips.

  3. Börja rita på muggen. Många porslinspennor har en pumpspets och du behöver trycka ned spetsen några gånger innan färgen börjar flöda. Det är viktigt att inte lämna fingeravtryck på ytan där du ska måla. Då fäster inte färgen ordentligt och texten kan komma att nötas bort när du diskar muggen.

  4. När du är nöjd med dina motiv så låter du färgen torka i 4 timmar. Sedan är det dags att härda i vanlig hushållsugn, 90 min vid 160 grader (eller läs instruktionerna på just din porslinstusch). Ställ in muggarna i ugnen innan du sätter på värmen och låt dem svalna i ugnen efteråt med öppen ugnslucka. Nu tål dina handmålade muggar muggar mild maskindisk.

Ta inspiration från olika typsnitt i datorn eller googla dig fram.
Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM HÄRLIGT HEMMA