Nu kommer Ikeas samarbete med danska Hay

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 10 | Foto: Ikea
Ikeas samarbete med Hay

Ikea

Snart finns Ikeas senaste samarbete med danska Hay ute i butik.

Nya kollektionen Ypperlig består av tidlösa basprodukter med högt designervärde, enligt möbeljätten.

Här är det senaste om kollektionen.

Den 6 oktober är det dags att bege sig till Ikea för att lägga vantarna på den senaste kollektionen Ypperlig - designad av den danska designduon Mette och Rolf Hay.

Uppdatering av den blå kassen

Kollektionen består av alltifrån stora möbler som soffor och matbord, till mindre inredningsdetaljer och bruksföremål som speglar, kuddar och karaffer. Dessutom har Hay fått sätta tänderna i den ikoniska blå Ikeakassen som fått sig en liten uppdatering.

Passar en modern livsstil

Hay grundades 2002 i Köpenhamn och designparet hämtar sin inspiration från arkitektur, mode och konst, vilket speglas i deras funktionella och estetiska design. Tillsammans med Ikea har de nu skapat stilrena möbler som passar en modern livsstil.

– Redan från början var vi tydliga med att vi ville vara sanna mot Ikea, vilket innebär att skapa ärliga, betydelsefulla och prisvärda produkter för människor att leva med länge, säger Mette Hay i ett pressmeddelande.

Ypperlig kommer att finnas på Ikeavaruhus från och med den 6 oktober. Kollektionen kommer säljas under en längre tid och lagren fylls på efter hand.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM HÄRLIGT HEMMA