Ikea i samarbete med känd svensk konstnär

Publicerad:
Uppdaterad:
Konstnären Per B Sundberg har skapat kollektionen ”Föremål” för Ikea.
Foto: Ikea
Konstnären Per B Sundberg har skapat kollektionen ”Föremål” för Ikea.

Ikea

I höst kan du investera i konst på Ikea. I ett samarbete med konstnären Per B Sundberg har Ikea tagit fram en rad olika föremål, vackra eller inte, det sitter i betraktarens öga.

I början av september släpper Ikea kollektionen ”Föremål” av konstnären Per B Sundberg i begränsad upplaga.

– Livet hemma handlar om mer än funktion och lösningar. Vi behöver konst som väcker känslor, säger Nike Karlsson, Creative Leader för Ikeas kollektion med Per B Sundberg.

Foto: Ikea
Konstnären Per B Sundberg gillar att hålla sig i gränsen mellan fint och fult.

Per B Sundberg är en av Sveriges mest kända glas- och keramikkonstnärer. Han har en humor och upproriskhet i sina objekt och kollektionen för Ikea är en skön samling av udda föremål.

– Gränsen mellan fint och fult, det är där jag befinner mig. Och där vill jag vara med ”Föremål”. Som konstnär har jag alltid arbetat hantverksmässigt, på ett intuitivt sätt som drivs av upptäckarlust. Mina verk har ofta en funktion, de är ett slags vardagsföremål som överraskar, säger Per B Sundberg.

Kollektionen består av flera statementföremål eller vad sägs om en dödskalle som blomkruka, silvriga pudlar som ljusstakar eller en bananvas i sällskap av en svamp och andra lätt utflippade modeller. Saker som definitivt kommer att väcka uppmärksamhet. De kanske inte passar alla men smaken är som känt, olika.

Foto: Ikea
En bananformad vas och en dödskalleformad kruka.
Foto: Ikea
Fartiga, pudelliknande ljusstakar.
Foto: Ikea
Nog ser vi prins Charles där mitt i kudden.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM HÄRLIGT HEMMA