10 smarta prylar för din balkongodling

Av: Nina Kindbro

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Panduro

Odla – Tips för din odling

Något klättrande, någon doft, något ätbart och något snyggt på balkongen. Hur liten plats du än har så nog kan du få utlopp för kliet i odlingsfingrarna. Här är 10 smarta prylar som förenklar din balkongodling

Nu börjar det äntligen bli så varmt att blommorna kan trivas på balkongen. Men vore det inte kul med något ätbart också? Kanske en ampel med jordgubbar eller en säck för potatisodling. Eller varför inte sallad i pallkrage i en miniversioner.

Foto: Panduro

Miniodling i pallkrage

Odla i pallkrage på balkongen, går det? Jo, om det är en mini. Den lilla pallkragen är bara 30x30 centimeter och ryms på även den minsta balkongen. 199 kr, Panduro.

Foto: Ars

Klipp till

En sekatör är alltid bra, även till den minsta odling. Den här japansk proffssekatören från Ars har ett handtag med rullfunktion vilket är bra för de som inte är så starka i händerna eller lätt får värk. Snabblåset öppnas enkelt genom att man trycker ihop handtag. 695 kr, Nakaya.

Foto: Balkongshoppen

En riktig höjdare

Har du riktigt ont om plats kan det vara smart att odla på höjden. Växtväggen ”Kitchen Garden” från Venso EcoSolutions är byggbar till olika storlekar. Med plats för 24 växter och med droppbevattningssystem kostar den 2 195 kr, Balkongshoppen.

Foto: Panduro

Låda för det lilla

Matcha den lilla rosa balkonglådan med ljusgula, rosa, och ljust blå blommor för en riktig pastellkaramell. Finns också i grönt och natur. 130 kr, Panduro.

Foto: Wexthuset

Hallonhäck

Odlingssäck i materialet Vigoroot med en rejäl jordvolym på hela 20 liter ger möjlighet till ett miniträd eller en hallonbuske. 179 kr/3-pack, Wexthuset.

Foto: Bakker

En säck potatis

Perfekt för att odla sin egen potatis på terrassen, balkongen eller i den lilla trädgården. Sätt potatisen i planteringssäcken med ett intervall på mellan 4–6 veckor så kan du skörda genom den smarta luckan under en längre period. Diameter 35 cm, höjd 45 cm. Bakker.

Foto: Panduro

Gör ett litet grönt tak av till exempel, gräs, taklök eller krasse. Sätt den på fågelholken eller någonstans där du vill ha ett grönt blickfång. 12,5x13 cm, tjocklek 15 mm. 60 kr/2 st, Panduro.

Foto: Granit

Omflyttningsbart

Ställ krukan på en platta med hjul så blir det lättare att skjuta undan den om den står i vägen. 99 kr, Granit.

Foto: Bakker

Himmelska tomater

Utnyttja allt utrymme och få din egen hängande trädgård. Varför inte låta tomaterna växa från taket. Det behövs inget växtstöd, du vattnar ovanifrån vilket minskar risken för svampsjukdomar och att övervattna. Ingen risk för ogräs. Levereras med tomatplantan ”Tumbling Tom Red”. 189 kr, Bakker.

Foto: Plantagen

Odla i terrakotta

En hög kruka rymmer mer jord och gör det lättare att lyckas med odlingen. Rund Olea-kruka i italiensk terrakotta finns i flera olika storlekar och är frostsäker Höjd 45, 399 kr, Plantagen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM HÄRLIGT HEMMA