Rosa huset kan vara minst i Sverige – nu är det till salu

Av: Nina Kindbro

Publicerad:
Uppdaterad:
Eget hus på 19 kvadrat till salu.
Foto: Fisheye Foto
Eget hus på 19 kvadrat till salu.

Hus

Två rum och kök med badrum på 19 kvadratmeter? Går det? Jo, i det minimala rosa huset finns allt som behövs. Nu är Sveriges kanske minsta hus till salu.

Är du sugen på ett alldeles eget hus nära Stockholm men inte har obegränsat med pengar kan den lilla rosa villan i Sigtuna vara ett alternativ. Det är inte något för storfamiljen men har du följt trenderna med prylbantning och downsizing kan det passa perfekt.

Foto: Fisheye Foto
Köket är fullt utrustat och integrerat med vardagsrummet.

Med ett utgångspris på 1 650 000 kr får du både kök, vardagsrum och sovloft, på bara 19 kvadratmeter. Hur är det möjligt? Jo, här snackar vi compact living på hög nivå.

Huset består av ett och ett halvt rum men takhöjden gör att det ändå känns rymligt. Det fullt utrustade köket är integrerat med vardagsrummet och sovrumsdelen ligger på ett loft med plats för säng, sängbord och tv, allt som egentligen kan behövas. I badrummet finns dusch, toalett och en kombinerad tvätt- och torktumlare.

Huset är genomgående målat i ljusa färger och med golv av ek för att kännas extra rymligt. Så för de pengarna känns det ändå som att man får rätt mycket, mätt med stockholmspriser, ett helt litet hus faktiskt.

Foto: Fisheye Foto
De höga fönstren ger ljus och rymd.
Foto: Fisheye Foto
Sovloftet har plats för både säng, sängbord och tv.
Foto: Fisheye Foto
Badrummet känns stort och här finns en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM HÄRLIGT HEMMA