Vi som älskade mobbning på tv

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

Uppdaterad 2015-05-26 | Publicerad 2015-03-12

Flumskolan läser superjournalisten Niklas Svenssons bok om Expedition Robinson

PODCAST Flumskolan reser tillbaka till en tid då Public service var billigt, fascism var något som bara fanns på tv och svenska poliser var sexobjekt.

Expressens främste murvel Niklas Svensson bevakade för urminnes tider sedan dokusåpan Expedition Robinson, detta resulterade i en bok, samt en evighetslång bromance med poliskonstapel Martin Melin, som också skrivit förordet till boken.

Här får panelen lära sig allt från vad som är Tengas farligaste djur, vilka arter som utrotades för att en svensk dokusåpa blev till samt huruvida timanställda av public service brukade droger på arbetstid. Boken kommer användas som grundläggande studiematerial för en högre mediekritik av en av svensk politiks största granskare och bästa kompisar. Kan vi förstå Niklas Svensson genom Expedition Robinson? Var finns likheterna mellan #Barpol och ett ö-råd? Och kan egentligen någon se skillnad på Niklas Svensson och Getingen?

Detta och mycket mer dryftas när de lärde i flum återigen samlas. Den här gången är det inge mindre än journalisten Henrik Torehammar, skribenten Judith Kiros och komikern Josefin Johansson som tar plats på Mosebacke Etablissemang.

Flumskolan är en satirpodcast av Galago och Aftonbladet kultur som spelas in live på Södra teatern i Stockholm.

Ständig studierektor är Johannes Klenell.

Detta avsnitt spelades in live den 10 mars.
VARNING: Programmet består av spoilers och innehåller grovt språk, bland annat uttrycket ”vattensamlag

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.