Skön poddterapi för alla i karantän

Låt Afterbuzz tv ersätta kollegorna när du vill diskutera vad du just såg på tv

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

KULTUR

Det känns som om världen har stängt av alla andra inflöden just nu.
Vart man än vrider öronen pratar folk om detta. Och det börjar bli jävligt tjatigt.

Jag talar givetvis om Netflix realitysåpa ”Love is blind”. Så det är bara att kapitulera och kasta sig ner i vulkanen.

Jag ska beskriva premissen kort: En massa män och kvinnor dejtar från varsin kapsel med en vägg emellan. Utan att se varandra. På många sätt skulle detta kunna ses som folkbildning så här i coronatider, för vad skulle kunna vara bättre än att dejta i isolering?

När de flirtat runt i några dagar uppstår tycke bland vissa och männen (hej könsroller) får fria till kvinnorna. Dörrarna öppnas. 30 dagar till bröllopet. Nu ska de lära känna varandra. Hur många kommer de facto att säga ja när det kommer till kritan? Är kärleken blind?

”Love is blind” har legat ute ett tag och är inte en nyhet i sig. Men i och med att den sprider sig mellan hushåll likt en pandemikurva utan tillstymmelse till tillplattning behöver folket i stegrande takt upplysas om hur man ska bearbeta alla känslor. För vem ska man prata med när alla kollegorna befinner sig i hemkarantän? Det var så jag fann tröst i ”Love is blind: After show podcast” – och hela den värld som den öppnade.

Afterbuzz tv som ligger bakom podden bygger sin plattform på att snacka om tv-serier. ALLA tv-serier. De kallar sig ”The ESPN of tv talk”. Och det här kan vara otroligt behjälpligt när man har en tv-serie som ingen annan bryr sig om. ”Walking dead”, ”Bachelor”, ”Saturday night live”, you name it. Afterbuzz tv har ett eftersnack till det mesta.

Det kanske inte är av yppersta kvalitet alla gånger, men ibland behöver man bara en röst som bekräftar ens känslor – och som förstår varför Jessica från ”Love is blind” borde spärras in på livstid.

Har man inga kollegor och alla ens vänner praktiserar social distansering så tar man vad man får. Skype och videosamtal i all ära, men pandemier har tydligen även gjort en socialt handikappad också.

Tacka gudarna för poddterapi.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.

ÄMNEN I ARTIKELN