Nu är den här: Den enda listan du behöver

En varg söker sin pod: Inne och ute 2022

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

Publicerad 2021-12-23

Årets julklapp från Liv och Caroline blir En varg söker sin pods traditionsenliga inne- och utelista för det stundande året. Den enda listan du behöver, förmodligen.

Vem är vårens hetaste dramatiker? Vad vill vi äta för mat? Vilka kroppar är snyggast och vad har de på sig? Vad är lika grovt som att säga som n-ordet 2022? Vilka tv- och radioprogram måste dö, och vilken app ska du radera om du vill hitta tillbaka till de coola?

2022: Ett smakprov

INNE
Kvinnor över femtio år
Det är ingen slump att Carrie Bradshaw har gått från att vara det töntigaste du kunde tänka dig till att åter vara hetast på tv. Kvinnor över femtiostrecket är de nya tonåringarna – aldrig har de varit mer närvarande i populärkulturen. Liv och Caroline vet varför.
Quilt
Korta jackor, byxdresser, kappor. En varg söker sin quiltare för ett hett modesamarbete till SS22.
Lars Norén
Tala inte illa om de döda och låt för guds skull inte bli att sätta upp deras pjäser. Tänkte varje svensk dramainstitution.
Språk
Flygskam, corona, priserna på flygbiljetter. För att resa med trendkänsla 2022 gäller det att branda sitt resande korrekt. Att lära sig språket i de länder man önskar besöka framstår som ett ödmjukt alternativ.
Dessutom: Ålderism, Riktig mat, Queer, Nanoinfluerare, Att vara smal


UTE
Träning
Fredagspodden har talat. En varg söker sin pod har lyssnat. Inga nyårslöften om att börja träna 2022, tack.
Trauma, storytelling, kändisskap
Nästa år blir ingen känd på sitt trauma, vi har helt enkelt fått för mycket. Det innebär givetvis slutet på framgångarna för Sommar i P1, Stjärnorna på slottet, Behandlingen och så vidare. Nya format efterfrågas. Liv och Caroline hoppas på ett uppsving för politiken.
Autofiktion
Episkt berättande är inne igen nästa år. Autofiktion är ute. Vilket tyvärr ligger en författande poddare i fatet inför vårens utgivning.
Dessutom: Instagram, Att ha en toyboy, Hjärtemojin, Krönikor, Matjänster

För att ta del av hela listan – lyssna på avsnittet

LÄS VIDARE

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.