Kronprinsessan Victoria inleder årets Pride: ”Oerhört fint”

Av: Hanna Lindqvist

Publicerad:
Uppdaterad:

Årets prideparad ska äga rum digitalt med anledning av den rådande coronapandemin.

Speciellt för 2020 är också att vår egen Kronprinsessa kommer att hålla tal.

– Vi är väldigt glada för den signal det skickar till rörelsen internationellt, säger Vix Herjeryd, ordförande, i ett pressmeddelande.

I år är det många evenemang som tvingas ställa in eller planeras om. Stockholm Pride är inget undantag. Mellan den 31 juli och 2 augusti förvandlas den till en digital festival med namnet Stockholm Digital Pride Parade.

Men det är inte det enda som är nytt med årets upplaga. För första gången kommer någon från kungafamiljen också delta. Nämligen Kronprinsessan Victoria, skriver Stockholm Pride i ett pressmeddelande.

”Det känns oerhört fint att Kronprinsessan vill inleda vår Digital Pride Parade och stå upp för HBTQ-personers rättigheter i en tid när vi tror att det behövs mer än någonsin, säger Vix Herjeryd, ordförande Stockholm Pride i pressmeddelandet och fortsätter:

”Vi är väldigt glada för det stödet som betyder mycket för oss i Sverige och för den signal det skickar till rörelsen internationellt.”

Hoppas människor visar stöd – även på avstånd

Kronprinsessans inledningstal blir starten för den digitala manifestationen, som sedan fortsätter med pride-hälsningar från HBTQ-profiler, artister och bidrag som communityt själva har skickat in.

”Vi hoppas att människor i hela Sverige deltar och visar stöd och pridekänsla även på avstånd”, säger Gunn Lundemo, projektledare för Stockholm Pride Summer Stream.

Sändningen går att följa på deras hemsida den 1 augusti under ledning av prideveteranen Robert Fux och komikern Petrina Solange.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM KUNGLIGT