Ingen får läsa hemliga rapporten om Meghan

Publicerad 2022-06-24

Hovanställda anklagade Meghan för att vara en mobbare.

Två av hennes närmaste medarbetare sa upp sig i protest och hovet startade en utredning.

Nu är rapporten klar – men ingen får läsa den.

Någon vecka före den omtalade intervjun med Oprah Winfrey 2021 publicerade The Times ett stort avslöjande.

I en lång rad med artiklar anklagade anställda på Kensington Palace Meghan för mobbning. Hon påstods ha varit så besvärlig, elak och manipulativ att flera anställda börjat gråta.

PLUS: Misshandel och övergrepp - skandaler på elitskolorna

En anställd vittnade om att Meghan höll på med “känslomässig grymhet och manipulation”.

Två av parets personliga assistenter sa upp sig och en av de närmaste medarbetarna lämnade in en anmälan om mobbing till slottets HR-avdelning.

Meghan anklagades för att ha mobbat sin personal och hovet tillsatte en utredning.

De förnekade allt

Harry och Meghans kommunikationssekreterare Jason Knauf engagerade sig i fallet för att skydda de anställa. Ett mail som han skickade till HR-avdelningen angående Meghans beteende i oktober 2018 återgavs i The Times.

Påståendena fick slottets väggar att skaka. Mobbing är emot allt som kungahuset vill stå för. Både prins William och Kate arbetar med frågor som rör mental ohälsa och andra medlemmar av kungafamiljen jobbar med utsatta barn på olika sätt.

En talesperson för Harry och Meghan förnekade uppgifterna och menade att Meghan var utsatt för en kalkylerad förtalskampanj.

Men hovet tog anklagelserna på allvar och skickade ut ett pressmeddelande:

"Vi är mycket bekymrade över anklagelserna i The Times efter påståenden från tidigare personal från hertigen och hertiginnan av Sussex”.

Britterna lämnas i ovisshet, mobbade Meghan sin personal eller inte? Hovet vägrar att offentliggöra den oberoende granskningen.

Vägrar lämna ut rapporten

Drottning Elizabeth lät en advokatbyrå genomföra en oberoende utredning.

Nu är den rapporten klar – men ingen får läsa den.

PLUS: Misshandel och övergrepp - skandaler på elitskolorna

Hovet vägrar lämna ut den och säger att man nu förbättrat sin HR-avdelning och de policys som gäller inom hovet kring olika arbetsmiljöfrågor.

– Att de håller den hemlig går hand i hand med hur hovet alltid vill lägga locket på, skydda vittnen och skydda den påstådda sprickan inom familjen, säger hovexperten Sara Ericsson.

Att rapportern hålls hemlig har fått britterna att rasa. Sociala medier är fulla av kritik - både till Meghans fördel och emot henne.

– Att man håller det hemligt tyder på att Meghan behandlat personalen dåligt. Om inte så hade varit fallet hade man kunnat offentliggöra rapporten för att slå hål på ryktena, säger Sara Ericsson.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

Vackra klänningar för alla tillfällen

Prisjakt-logotypI samarbete med Prisjakt.nu

LÄS VIDARE