Kungen arrangerar konsert på slottet

Bjuder in till musikupplevelse vid Stenhammar slott

Kungen nöjer sig inte med konserter på Öland.

Nu är det dags för Flen.

Den 12 september öppnar kungen upp den privata slottsparken vid Stenhammar för musiker, artister och publik.

Stenhammar slott är kungen och drottningens privata paradis. Förra året isolerade de sig friviligt på slottet för att undvika att smittas av coronaviruset.

Nu öppnar kungen upp den privata slottsparken och bjuder allmänheten på musikunderhållning.

Evenemanget ”Världens musik & mat på Stenhammar” anordnades första gången 2019. Men förra året ställdes det in på grund av pandemin.

Tanken är att eventet ska vara ett integrationsprojekt för Flens invånare. Konserten är ett samarbete mellan Flens kommun, Stenhammars godsförvaltning och Lida Gård.

Kungen är en stor musikälskare. I hans skivsamling på Drottningholm finns både klassiskt, rock och jazz. En av favoriterna är Pink Floyd.
Kungen är en stor musikälskare. I hans skivsamling på Drottningholm finns både klassiskt, rock och jazz. En av favoriterna är Pink Floyd.

Konsert i tre akter

Konsertens består av tre akter: Flens Världsorkester, Slowgold solo med Amanda Werner och Kulturskolan Flen.

Inträdet är gratis och publiken sitter ner på anvisade platser för att hålla på corona-restriktionerna. Du garanterar din plats genom att maila en av arrangörerna.

Det är inte första gången som kungen är konsertarrangör. I somras bjöd han in till ”Solliden Sessions” på den lilla scenen som kungen lät bygga intill slottet för 20 år sedan. Då uppträdde bland andra Peter Jöback, Carola och Bo Kaspers orkester.

Här poserar kungen framför Stenhammar slott i Flen – hans och drottningens privata paradis sdit allmänheten nu bjuds in på konsert.
Här poserar kungen framför Stenhammar slott i Flen – hans och drottningens privata paradis sdit allmänheten nu bjuds in på konsert.

Kungens favoritmusik:

  1. Förklädd Gud av Lars-Erik Larsson.
  2. Duke Ellingtons Is God a three-letter word for love? framförd av Alice Babs.
  3. Gammal Fäbodpsalm av Oskar Lindberg.
  4. Joaquin Rodrigos Concierto de Aranjuez – gitarrspel av Göran Söllscher.
  5. Pink Floyds Wish You were here.
    Källa: Svenska Dagbladet

Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

PODD Prins Harrys bok skapar starka reaktioner

Prins Harry har bestämt sig för att skriva sina memoarer. Nu fruktar brittiska hovet att det ska komma fler obehagliga avslöjanden. Vi diskuterar prinsens senaste utspel. Vi pratar även om prins Julians dop, prinsessan Dianas över 40 år gamla bröllopstårta som sålts på auktion och att Meghan Markles bror ska vara med i dokusåpan Big Brother. Vi analyserar även läget för skandalprinsen Andrew som nu blivit stämd i en domstol i New York. Han anklagas för våldtäkt och sexuellt ofredande.

Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE