Kronprinsessan fyller 45 år – firar i en vecka

Kungafamiljen har slagit på stort i år.

Kronprinsessan Victorias 45-årsdag har firats i en veckas tid.

I dag når firandet sin kulmen med hästkortege och konsert på Öland.

Precis som vanligt folk har kronprinsessan Victoria fått hålla igen med födelsedagsfirandet under pandemin. De traditionella Victoriadagarna på Öland har fått genomföras i en något nedskalad variant.

Men i år har kungafamiljen slagit på stort och födelsedagen firas i en hel vecka, med kulmen på födelsedagen i dag den 14 juli.

Det storslagna firandet inleds klockan 16.15. Kungaparet och kronprinsessparet kommer då att möta allmänheten vid sitt sommarresidens Sollidens slott på Öland.

Grattis Victoria! Födelsedagen firas vid Sollidens slott och med traditionsenlig konsert vid Borgholms slottsruin på Öland.
Grattis Victoria! Födelsedagen firas vid Sollidens slott och med traditionsenlig konsert vid Borgholms slottsruin på Öland.

I enlighet med traditionen kommer självklart Victorias pappa kung Carl Gustaf tillsammans med en barnkör och besökare att sjunga för Victoria på Sollidens slott, skriver TT.

Sedan bär det av till Borgholms slottsruin med hästkortege i sann kunglig anda.

Från slottsruinerna tv-sänds Victoriakonserten som en hyllning till kronprinsessan. Förutom en folkfest är det också en insamling till Kronprinsessans Victorias fond.

Där kommer också årets Victoriastipendium att delas ut till alpinskidåkaren Ebba Årsjö och artister som Tomas Ledin, Tove Styrke, Janice, Victor Leksell och Jonathan Johansson kommer att uppträda under dagen.

I år beräknas publiken under konserten inne i slottsruinen att bestå av hela 600 personer, varav ett femtiotal är inbjudna, inklusive kungafamiljen så klart.

Publisert: