Kronprinsessan Victoria firas coronasäkert

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Suvad Mrkonjic / TT
En selfie med kronprinsessan Victoria under förra årets födelsedagsfirande på Solliden. Arkivbild.

Borgholm

Det blir inga selfies med kronprinsessan Victoria i Borgholm. Och prinsessan Madeleine får skicka grattishälsningarna från USA.

Årets upplaga av Victoriadagen blir inte som vanligt.

Victoriadagen har firats i 40 år på kronprinsessans födelsedag den 14 juli. I år fyller hon 43 år och precis som för många andra svenskar har födelsedagsfirandet fått skalas ner och anpassas till råden om att hålla avstånd och undvika folksamlingar.

Normalt sett brukar tusentals ölänningar och turister fira kronprinsessan på Öland. I år kommer artisterna Linnea Henriksson, The Mamas, Petra Marklund, Anne Sofie von Otter och Oscar Stembridge att sjunga inför en mycket liten publik på plats i Borgholms slottsruin. Det blir i stort sett delar av kungafamiljen och stavhopparen Armand Duplantis, som ska ta emot årets Victoriapris. Övrig publik får lyssna på konserten från tv-soffan.

Ölands besöksnäring har drabbats hårt av virusutbrottet och kan nu inte heller se fram emot den vanliga besöksskjutsen under Victoriadagarna.

– Det brukar dra lika mycket folk som under midsommar. Det har satt Öland på kartan, säger öns turistchef Johan Göransson.

– Det är ändå roligt att arrangörerna har lyckats att ställa om och inte ställa in, säger han och hoppas att den tv-sända konserten ska ge bra marknadsföring.

En del av aktiviteterna under Victoriadagarna blir av nästan som vanligt. Victorialoppet kommer att springas och cyklas digitalt och Victoriagolfen spelades på måndagen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM KUNGLIGT