Kronprinsessans största önskan på födelsedagen

Kronprinsessan firar sin födelsedag utan publik och turister på Solliden i år.
Och hon har bara en enda önskan på sin födelsedag.
– Att vi tillsammans göra allt vi kan för att fortsätta ”hålla i, hålla ut och hålla avstånd”.

På grund av coronakrisen ställdes födelsedagsfirandet i Sollidens slottspark in och den traditionella konsertföreställningen på kvällen genomförs utan publik.

– I år ser läget tyvärr annorlunda ut. Vi får hitta nya sätt att fira högtider och sommartraditioner och att umgås med släkt och vänner. Och en del saker måste vi helt enkelt vänta med tills pandemin är över.

Det säger Victoria i en video som publicerades på kungahusets sociala medier på tisdagseftermiddagen.

Genom videon får alla gratulanter ändå ”träffa” kronprinsessan, om än digitalt. Victoria står utanför Solliden slott i den vackra pergolan och pratar in i kameran.

– Det är alltid roligt att komma ut här i parken tillsammans med min familj och hälsa på alla barn och vuxna som har tagit sig hit för att fira tillsammans med oss, säger hon.

Kronprinsessparet, Estelle och Oscar på Solliden slott inför firandet av Victoriadagen i Borgholms slottsruin.
Kronprinsessparet, Estelle och Oscar på Solliden slott inför firandet av Victoriadagen i Borgholms slottsruin.
Hovet publicerade nya bilder på kronprinsessfamiljen i samband med Victorias födelsedag. De står utanför Solliden slott och är snart på väg till den tv-sända konserten vid Borgholms slottsruin.
Hovet publicerade nya bilder på kronprinsessfamiljen i samband med Victorias födelsedag. De står utanför Solliden slott och är snart på väg till den tv-sända konserten vid Borgholms slottsruin.

”Kommer aldrig ett viktigare tillfälle än nu”

Kronprinsessan berättar om de många sjukhusbesök som hon och prins Daniel genomfört den senaste tiden. De har träffat vårdpersonal på flera platser i landet, möten som gjort ett starkt intryck på paret.

– Om jag får önska mig en sak på min födelsedag så är det att vi tillsammans gör allt vi kan för att fortsätta ”hålla i, hålla ut och hålla avstånd”. Det kommer fler somrar och det kommer förhoppningsvis fler födelsedagar. Men det kommer kanske aldrig ett viktigare tillfälle än nu att visa varandra omsorg och hänsyn, säger kronprinsessan.

Sommarsemestern på Solliden är mycket viktig för Victoria som är noga med att hela familjen samlas varje år.

– Hela kungafamiljen är på plats förutom prinsessan Madeleine som befinner sig i USA. Men övriga familjen är på plats på Öland, prinsparet med familj och självklart kronprinsessan med familj, säger hovets informationschef Margaretha Thorgren.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

PODD Spännande detaljerna från Victoriadagen och mer om prins Andrew-skandalen

Kronprinsessan Victoria firade sin 43-årsdag på ett annorlunda sätt, hennes favoritlåt avslöjades och prinsessan Estelle rockade loss till en ny idol. Prins Andrew jagas av FBI och hans anseende har sänkt ytterligare efter att en ny bilder från drottning Elizabeths tron kommit upp till ytan. Prinsessan Märtha-Louise av Norge har besökt Sverige för att gästa en podcast där hon delar med sig av detaljer från livet och hennes förmåga att tala med änglar. 

Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen


Publisert:

LÄS VIDARE