Victoria laddar batterierna i Rom

Publicerad 2021-10-19

Det är inte alltid så lätt att koppla rätt.

Men kronprinsessan manövrerade laddsladden utan problem när hon fick testa att ”tanka” en elbil i Rom.

Det händer nästan aldrig att kronprinsessan laddar eller tankar en bil. Hon har visserligen körkort, men av säkerhetsskäl är det Säpo eller hovanställda som tankar Hovstallets bilar.

Men nu var det dags!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel träffade representanter för företaget Enel X i Rom - och de lät Victoria koppla in sladden.

– Företaget är en stor aktör inom energisektorn i Italien. Efter besöket vid laddningsstationen hade representanter för Enel X och svenska företag möten på Svenska Institutet för att knyta kontakter, berättar Johan Tegel på hovets informationsavdelning som är med på resan.

Både jobb och nöje

Victoria och Daniel är inne på dag två på sin höstresa till Italien. Första stoppet var Rom och i morgon tar de tåget till Turin.

Det är Victorias första utlandsresa sedan hon besökte Polen 2020. Ett digert schema ska klaras av tillsammans med en näringslivsdelegation och statsrådet Anna Hallberg. Syftet är att knyta kontakter mellan italienska och svenska företag.

Men det är inte bara jobb. Igår kväll var Victoria och Daniel inbjudna till Sveriges ambassadör i Rom: Jan Björklund, 59, tidigare partiledare för Liberalerna, och hans fru Anette Brifalk, 59.

Middagen hölls på det svenska residenset på Via di Villa Patrizi och vid borden satt representanter för svenska och italienska företag.

Det var en riktigt härlig italiensk afton med intressanta gäster. Victoria och Daniel fick bland annat träffa årets nobelpristagare i fysik Giorgio Parisi som har gjort viktiga upptäckter för att förstå jordens klimat. Miljö och hållbarhet är en hjärtefråga för kronprinsessan.

i Jan Björklind, Sveriges ambassadör i Italien, kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Rom.

Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

Vackra klänningar för alla tillfällen

Prisjakt-logotypI samarbete med Prisjakt.nu

LÄS VIDARE