Västerås

Familj tvingas agera lockbete för vägglöss

Av: 

Aftonbladet

Foto: Carolyn Kaster/TT

VÄSTERÅS

Åtta gånger på 14 månader har bostadsbolaget Mimer sanerat Västeråsfamiljens lägenhet. Men vägglössen kommer tillbaka gång på gång, skriver Vestmanlands Läns Tidning. Helst skulle familjen vilja byta lägenhet – men får ingen förtur.

Mamman, som vill vara anonym, berättar att hon började samla vägglöss i en burk som bevis på att de var tillbaka. Vägglössen kröp då på diskbänken, golvet och i badrummet.

– Jag har blivit van när de sprider sig vidare. Men det är jättejobbigt och äckligt. Det känns som om man lever med en sjukdom. Ingen kommer hem till mig längre. Jag vågar inte ta hem dem för deras egen skull och så fort man berättar det här så backar de. Inte ens min familj vågar, säger hon till VLT.

– Problemet i dag är att folk inte vill bo i sina lägenheter. Men det är ett jätteproblem, då får vi inte fram skadedjuren. Vi vill att djuren ska trampa i kiselpulvret, som de dör av. De lever på människan och hur illa det än låter vill vi att folk är kvar i lägenheterna, säger Mimers skadedjurssamordnare Mikael Fredling till tidningen.

Källor

Publisert:

Aftonbladet

/

Västerås

/

Västerås

LÄS VIDARE

Vägglössen invaderar – men Mimer vill ha kvar hyresgästerna som lockbeten: ”Annars kommer lössen inte fram”

ÄMNEN I ARTIKELN

Västerås

Västmanlands län

Vägglöss

Skadedjur

Bostadsbolaget Mimer

Nomor