Brovakterna såg inte olyckan i Södertälje

Av: 

Aftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:
Motorvägsbron över Södertälje kanal.
Foto: P-O Sännås
Motorvägsbron över Södertälje kanal.

STOCKHOLM

Trots att kontrolltornet vid motorvägsbron i Södertälje var bemannad natten till lördag missade brovakterna olyckan när bilen med det brittiska bandet Viola Beach och deras manager körde igenom de nedfällda bommarna och störtade över kanten vid broöppningen, skriver SVT Nyheter Stockholm.
Vi en broöppning varnas bilister genom lampor som blinkar rött och en skylt som visar att det är broöppning längre fram. Vi bron finns dessutom fler signaler och nedfällda bommar. Bommarna fälls ner manuellt av brovakten när bilarna har stannat. Broöppningen manövreras manuellt av brovakten som bevakar momentet från en angränsande byggnad.
– Det är ju väldigt speciella omständigheter som gör att den här bilen hamnar förbi bommen och ner i kanalen Det är sådana omständigheter som är ganska oförklarliga för mig i alla fall, och jag tror att för de flesta som har satt sig in i ärendet så är det ganska oförklarliga omständigheter, säger polisinspektören Martin Bergholm vid Södertäljepolisen till SVT Nyheter Stockholm.

Källor

Publicerad:

LÄS VIDARE