Snabb favoritkål

Uppdaterad 2018-12-21 | Publicerad 2002-12-16

Ingredienser

1/2 kålhuvud

2 msk smör

2 msk mörk sirap

3 msk ättika (10 procent)

2 dl skinkspad eller stark buljong

2 msk kryddpepparkorn

5 lagerblad

salt

Så här gör du:

1. Ta bort rotstocken och fula blad från kålen och strimla den.

2. Fräs strimlet i smöret i en stor kastrull eller gryta.

3. Häll i kryddpepparn, lagerbladen, ättikan och sirapen och

fortsätt fräsa ett par minuter. Lägg kryddorna i en kryddpåse eller vira in dem i lite gasväv så är det lättare att pilla bort dem när kålen ska serveras.

4. Häll i skinkspadet/buljongen och koka under lock på svag värme i en kvart. Rör om ett par gånger under tiden.

5. Smaka av med ättika och kanske en gnutta salt. Ta bort lagerbladen och kryddpeppar-kornen så gott det går.

6. Servera till skinka eller revbensspjäll. Kålen går bra att spara och värma på igen.

Recept

Följ ämnen i artikeln