Så lagar du mustig köttgryta med högrev
En riktigt mustig köttgryta är nog bland de godaste man kan äta. Särskilt om den puttrat på spisen flera timmar och spridit aptitretande dofter i hela hemmet. Rökt paprika och öl ger djup i smaken och balsamvinäger bidrar med fräsch syra. Kabanoss och syltlök ger grytan extra krydda och krisp.
Ingredienser
- 500 gHögrev
- olja, till stekning
- 4 Schalottenlökar
- 2 Paprikor, i olika färger
- 4 vitlöksklyftor, pressade
- 2,5 lagerblad
- 2 tskrökt paprikapulver
- 3 mskkalvfond
- 3 dlVatten
- 2 dlöl, mörk eller porter
- 0,5 mskBalsamvinäger
- 6 potatisar
- 2 starka korvar, tex kabanosser
- 3 mskTomatpuré
- Salt och peppar
- 1 dlsyltlök
- färsk timjan, eller persilja