Så lagar du mustig köttgryta med högrev

Av Godare

(66)

Vad tycker du?

Så lagar du mustig köttgryta med högrev

En riktigt mustig köttgryta är nog bland de godaste man kan äta. Särskilt om den puttrat på spisen flera timmar och spridit aptitretande dofter i hela hemmet. Rökt paprika och öl ger djup i smaken och balsamvinäger bidrar med fräsch syra. Kabanoss och syltlök ger grytan extra krydda och krisp.

Mustig köttgryta – mättande och gott.

Ingredienser

  • 500 gHögrev
  • olja, till stekning
  • 4 Schalottenlökar
  • 2 Paprikor, i olika färger
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 2,5 lagerblad
  • 2 tskrökt paprikapulver
  • 3 mskkalvfond
  • 3 dlVatten
  • 2 dlöl, mörk eller porter
  • 0,5 mskBalsamvinäger
  • 6 potatisar
  • 2 starka korvar, tex kabanosser
  • 3 mskTomatpuré
  • Salt och peppar
  • 1 dlsyltlök
  • färsk timjan, eller persilja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Så lagar du mustig köttgryta med högrev