Köttfärssåsen med kanel och kryddnejlika.
Köttfärssåsen med kanel och kryddnejlika.

Grekisk köttfärssås med spaghetti

4,7 (6 röster)

Zeinas goda recept

Matsmarta onsdag

Ge köttfärssåsen en grekisk touch med kanel och kryddnejlika. Här är Zeina Mourtadas goda recept.
– Köttfärssåsen får ett helt annat smakdjup. Gör gärna dubbel sats och frys in när du ändå är i gång, säger hon.

Recept ur boken ”Middagskompassen” av matbloggaren Zeina Mourtada och kocken Paul Svensson.

Grekisk köttfärssås med spagetti (Makaronia me kima)

  • Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 2 selleristjälkar
  • 1 knippe persilja, färsk
  • olja, att steka i
  • 400 g färs, av valfri sort (vego eller kött-)
  • 4 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • Kryddor

  • 1 kanelstång
  • 1 tsk kryddnejlika, malen
  • 2 msk oregano
  • 2 tsk timjan
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk salt, cirka
  • 1 tsk svartpeppar
  • Servera till

  • 6 portioner kokt pasta

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Bibimbap på svenska

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Zeina Mourtada

Paul Svensson

Klimatsmart mat

Grekisk mat

Huvudrätter

MER OM GODARE

”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver

1 h 10 min

Bibimbap på svenska

40 min

Thailändsk färsgryta

25 min

Vegetarisk gryta – sex smakrika recept

Smarta sista minuten-tipsen till julbordet

Billig och god mat – bra för hälsan och planeten

Knepet som lyfter smaken på vegansk mat

Ragu på högrev

3 h

Krämig lasagne med aubergine

1 h 30 min

Valnöt- och svampragu

Jason Diakité om världens godaste köttfärssås

Salsiccia penne

50 min

Ajvarpasta med zucchini, halloumi och kaprisbär

15 min

Vad vill du tugga på 2022?

Libapizza med svartkål, zucchini och rosmarinolja

25 min

Skafferichili med kanel och jalapeno

Morotssås med soltorkade tomater

1 h

Sill med asiatiska smaker

20 min

Saffransquinoa

30 min

Apelsinsallad med ädelost

15 min

Rotfruktsgratäng med cheddar – i stället för Janssons frestelse

30 min

Så blir laxen smartare mat

Vinodlare: ”Vattenbrist har blivit en mardröm”

Laga klimatsmart barnmat med Jessie Sommarström