Imponera med en moussetårta med extra allt. Foto: Cecilia H LarssonSvartvinbärsmoussertårta med vaniljpannacotta
Svartvinbärsmoussertårta med vaniljpannacotta. Godare-profilen och bakbloggaren Cecilia H Larsson visar hur du gör en elegant moussetårta.
– Smulorna på toppen ger tårtan lite liv och gör den lite busig, säger Cecilia.
- 1 portion i receptet blir en tårta med cirka 10 bitar.
- Tid tillkommer för kylning och frysning.
Svartvinbärsmoussertårta med vaniljpannacotta
Vit chokladgrädde
- 130 g vit choklad
- 3 dl vispgrädde
- 1 krm salt
Smulbotten
- 50 g smör
- 90 g vetemjöl
- 0.5 dl strösocker
- 1 krm salt
- 0.5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk kallt vatten
- 150 g gräddade smulor
- 40 g brynt smör
Vaniljpannacotta
- 2 gelatinblad
- 1 vaniljstång
- 3 dl vispgrädde
- 0.5 dl strösocker
- 1 dl smetana
- 1 nypa salt
Svartvinbärsmousse
- 5 gelatinblad
- 3 dl vispgrädde
- 270 g svartvinbärspuré
- 2 äggvitor, à 30 g styck
- 1.5 dl strösocker
- 1 tsk pressad citron
- 1 krm salt
Dekorera med
- kaksmulor
- oxalis
- bärpulver
Gör så här