Rub – så kryddar du dina grillrätter

3,1 (471 röster)

Recept

Prova matkreatören Markiz Taintons goda cajun-rub. I klippet förklarar Markiz varför en rub ofta är bättre än en marinad när du vill sätta smak på det du ska grilla.

– En rub är en blandning av torra kryddor och innehåller ingen olja, säger Markiz.

Cajun rub

  • Ingredienser

  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 msk torkad oregano
  • 0.5 msk nymald svartpeppar
  • 1 msk salt

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Det godaste till grillat

Söderström, Lena

Det godaste till grillat

199,00 kr

Läs mer

Till shoppen

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Markiz Tainton – matkreatör

Kycklingrecept

MER OM GODARE

Läs chatten med Markiz om helgens godaste rätter

Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton

Vanliga missen många gör när de steker

Undvik missen – det är så här du ska marinera

20 min

Markiz Taintons härliga brunch

1 h 40 min

Fixa glass och isande melonslush

10 min

Jordgubbssalsa – perfekt till grillat

20 min

Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

Därför ska du aldrig riva vitlök

Mustig fiskgryta med marockanska smaker

45 min

Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott

Flankstek med ugnsbakad blomkål

1 h 15 min

Så väljer du rätt citroner i affären

25 min

Den enda dressingen som du behöver i köket

30 min

Läs chatten om helgens godaste grillmat med Markiz Tainton

Det NYA tricket som tar sparris till nya höjder

25 min

Sallad med grillad kyckling, citrusfrukter och rostade kokosflingor

20 min

Tricket som ger ännu fräschare grönsaker

25 min

Tapasfest med Markiz

2 h

Packat för picknick – Markiz Tainton tipsar

Krämig lasagne med aubergine

1 h 30 min

Världens godaste röra med aubergine-tricket

40 min

Het apelsinsallad med friterad fetaost

35 min

Spenatsallad med labnehost och nektariner

30 min