Matsmarta onsdag

presenteras av

Picklade grönsaker är ett både gott och färgglatt tillbehör.
Foto: Ylva Sundgren
Picklade grönsaker är ett både gott och färgglatt tillbehör.

Pickles – färglatt och enkelt att göra

4 (6 röster)

MAT & DRYCK

Att pickla grönsaker är inte särskilt svårt. Denna grundlag kan du använda till att pickla nästan vad som helst.

Recepten är hämtade från Karin Sundgrens bok ”No waste, just taste” (Bookmark).

1 portion i receptet blir en mellanstor burk med pickles. Tid tillkommer till tillagningstiden för grönsakerna att svalna.

Pickles

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Grundlag till pickles (1-2-3-lag)

  • 1 dl ättiksprit, 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • Pickles

  • 0.5 morot
  • 0.5 rödlök
  • 0.5 paprika
  • 2 västeråsgurkor
  • 0.3 fänkål
  • Smaksättare

  • 0.5 msk senapsfrön
  • 1 lagerblad

Gör så här

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM GODARE