Bifftartar med goda tillbehör
Bifftartar med goda tillbehör

Bifftartar med kapris, senap, syrad och friterad lök

3,4 (7 röster)

Matsmarta onsdag

Bifftartar, eller råbiff som det också heter, får härliga smaker av kapris och de båda lökvarianterna.
– Jag vurmar verkligen för tartarer och råbiffar, säger Mattias Larsson.
Här är en förrätt med goda tillbehör som både syrad och friterad lök. Recept ur Lättlagade helgmenyer av Mattias Larsson.

Kockens smarta tips som underlättar matlagningen

  • Preppa dagen före:
  • Syra rödlöken.
  • Panera den gula löken.
  • Innan gästerna kommer:
  • Hacka köttet.
  • Fritera löken.
  • Strax före servering:
  • Blanda tartaren och lägg upp.

Bifftartar med kapris, senap, syrad och friterad lök

  • Friterad lök

  • 1 lök, liten, gul
  • 1 ägg
  • 0.5 dl mjöl
  • 1 dl panko ströbröd, eller vanligt ströbröd
  • olja, till fritering
  • salt
  • Syrad lök

  • 0.25 rödlök
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 0.5 tsk honung
  • biffar

  • 250 g ryggbiff
  • 2 msk kapris
  • 0.5 tsk senap
  • salt
  • svartpeppar
  • Servera med

  • 4 äggulor, gärna små
  • 30 g småbladig sallad

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Lättlagade menyer för festliga middagar

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Förrätt

Köttrecept

MER OM GODARE

Lättlagade menyer för festliga middagar

Potatisgott som gör succé

1 h

Friterad kyckling med currykräm

1 h

Torka, rosta och njut!

Stekt hälleflundra med blomkålskräm

1 h

Vit chokladgratinerad ananas

30 min

Salladstaco med sojamarinerad tonfisk

25 min

Så enkelt blir du en vardagsvegetarian

”Det är galet att köpa fina produkter och kasta hälften”

Succé: Vårprimörer och närodlat!

Bästa burgarna med klassiska tillbehör

30 min

Hållbarhetsexperten: Så fixar du en klimatsmartare påsk

Allt du behöver till ett härligt sillbord

Allt du vill veta om tacos

Så gör du påskbordet mer klimatsmart

45 min

Krossad vitlökspotatis

15 min

Nudlar med viltskav och svamp

30 min

Spaghetti med linsbolognese

30 min

Havrekakor med kardemumma

30 min

Klimatsmart mat för ”Greta-generationen”

Majskolvar och elotes

30 min

Gräddfilspannacotta med jordgubbar

20 min

Blodpudding med krispig kål och lingon

30 min

Matvetesallad med ägg och tonfisk

30 min