Råbiff med kapris, senap, syrad och friterad lök

Av Godare

(8)

Vad tycker du?

Råbiff med kapris, senap, syrad och friterad lök

Bifftartar, eller råbiff som det också heter, får härliga smaker av kapris och de båda lökvarianterna.
– Jag vurmar verkligen för tartarer och råbiffar, säger Mattias Larsson.
Här är en förrätt med goda tillbehör som både syrad och friterad lök. Recept ur Lättlagade helgmenyer av Mattias Larsson.

Råbiff med goda tillbehör

Ingredienser

Friterad lök

  • 1 Lök, liten, gul
  • 1 ägg
  • 0,5 dlmjöl
  • 1 dlPanko ströbröd, eller vanligt ströbröd
  • Olja, till fritering
  • Salt

Syrad lök

  • 0,25 rödlök
  • 2 tskÄppelcidervinäger
  • 0,5 tskHonung

biffar

  • 250 gRyggbiff
  • 2 mskkapris
  • 0,5 tskSenap
  • Salt
  • svartpeppar

Servera med

  • 4 äggulor, gärna små
  • 30 gsmåbladig sallad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Råbiff med kapris, senap, syrad och friterad lök