Råbiff med kapris, senap, syrad och friterad lök
Bifftartar, eller råbiff som det också heter, får härliga smaker av kapris och de båda lökvarianterna.
– Jag vurmar verkligen för tartarer och råbiffar, säger Mattias Larsson.
Här är en förrätt med goda tillbehör som både syrad och friterad lök. Recept ur Lättlagade helgmenyer av Mattias Larsson.
Ingredienser
Friterad lök
- 1 Lök, liten, gul
- 1 ägg
- 0,5 dlmjöl
- 1 dlPanko ströbröd, eller vanligt ströbröd
- Olja, till fritering
- Salt
Syrad lök
- 0,25 rödlök
- 2 tskÄppelcidervinäger
- 0,5 tskHonung
biffar
- 250 gRyggbiff
- 2 mskkapris
- 0,5 tskSenap
- Salt
- svartpeppar
Servera med
- 4 äggulor, gärna små
- 30 gsmåbladig sallad