Havreotto – i stället för risotto

Av Godare

(269)

Vad tycker du?

Havreotto – i stället för risotto

Risotto, nej havreotto!

Det blir det när miljöforskaren Victoria Voss och kocken Tom Victor står vid spisen i smarta matlagningserien på tv-kanalen Godare.

– Både knaprigt och krämigt. Det här ska jag laga flera gånger, säger Tom Victor.

Ingredienser

Havreotto

  • 2 dlhavrekross
  • 3 Schalottenlökar, finhackade
  • 7 dlbuljong, höns- eller grönsaksbuljong
  • 3 ostskalkar, parmesan eller annan ost
  • citron
  • 4 mskOlivolja
  • 2 mskSmör
  • Salt och peppar

Sallad

  • 1 paprika, flådd (pequillo)
  • 1 näveramslök, grovhackad
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 0,5 gurka, hackad
  • 2 tomater, hackade
  • 2 mskKapris
  • Olivolja
  • Salt och peppar
Havreotto

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Havreotto – i stället för risotto