Klickvänliga morotsfrallor

Av Godare

(168)

Vad tycker du?

Klickvänliga morotsfrallor

Enklare än så här blir det inte. Degen ska vara riktigt lös, då får du fluffiga frallor som är frasiga på ytan och sega och luftiga inuti. Blanda degen på kvällen och klicka ut på morgonen. Eftersom degen jäser i rumstemperatur behövs bara pyttelite jäst.

1 portion i receptet blir 20 små frallor. Tid tillkommer till tillagningstiden för jäsning med minst 10 timmar eller över natten.

Recept från Lina Wallentinsons bok ”Baka med grönsaker.”

Frasiga frallor med morot.

Ingredienser

  • 3 gJäst, 3 g = jästkula stor som en ärta
  • 3 dlkallt vatten
  • 2 dlfullkornsdinkel, eller grahamsmjöl
  • 3,5 dlvetemjöl special
  • 1,5 tskSalt
  • 1,5 dlMorot, finriven
  • blandade frön, t ex sesam-, solros-, hampa- eller vallmofrön

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Klickvänliga morotsfrallor