Bifftaco i salladsblad

4 (1 röst)

Bifftaco – vilken härlig smakexpolsion! Ta en stor tugga av krispigt salladsblad, mör oxfilé, kryddig svampfyllning, krämig avokadoröra toppat med syltad rödlök och rostade sesamfrön. Alltså, det här är så magiskt gott.

Bifftaco i salladsblad

  • Ingredienser

  • 300 g oxfilé, inner- eller ytterfilé
  • salt och svartpeppar
  • 1 nypa chiliflakes
  • solrosolja, till stekning
  • Fyllning

  • 100 g kantareller
  • 2.5 dl oxbuljong
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk sojasås, gärna ketjap manis
  • 0.5 röd chili
  • Avokadoröra

  • 2 avokado
  • 2 lime
  • 1 kruka koriander
  • salt
  • Syltad rödlök

  • 1 rödlök
  • 1 lime
  • 1 citron
  • 2 msk socker
  • Till servering

  • 2 hjärtsallad
  • salladslök
  • rostade sesamfrön, svarta och vita

Gör så här

Bifftaco recept

Följ ämnen i artikeln