Fänkålssallad med hasselnötter och smörstekta syrliga äpplen
Släng inte bort blasten, brukar vi tjata om. Det gäller förstås även fänkål men då brukar blasten kallas för dill. Fänkålsdillen har en ännu tydligare ton av anis och är också jättegod att grava lax med. Här har vi balanserat smaken med sötsyrliga äpplen.
Recept ur boken ”Happy food green”.
Ingredienser
- 2 ståndfänkål
- 2 äpplen, syrliga
- 3 mskSmör
- 3 mskÄppelmust
- 2 tskÄppelcidervinäger
- 10 hasselnötter, rostade
- 1 knippeFänkålsdill, eller späda gröna blad eller rucola
- Salt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Jon Hansson är journalist med 40 år i yrket, skrivit tolv kokböcker innehållandes över 2500 recept, diplomerad sommelier, vin- och matfantast. Testar olika matnyttigheter, från mozzarella till kockknivar på Aftonbladet Plus. Skriver även för krogguiden White guide och Magasin måltid.