Jenny Warsén

Av Jenny Warsén

Festlig fläskfilégryta

Av Jenny Warsén

(1505)

Vad tycker du?

Festlig fläskfilégryta

En riktigt mustig och smakrik gryta med fläskfilé, grädde, sambal oelek och timjan. Festlig mat som inte tar speciellt lång tid att röra ihop.

Recept från boken ”Middagstipset” av Jenny Warsén och Ulrika Pousette.

Ingredienser

  • 2 fläskfilé, à ca 500 g
  • Smör, att stek i
  • 200 gPhiladelphiaost
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 mskkoncentrerad oxfond
  • 2 mskkinesisk soja
  • 1 tskSambal oelek
  • 1 mskRosépeppar, grovkrossad
  • 1 tsksvartvinbärsgelé
  • Salt och peppar

Garnering

  • Rosépeppar, stött
  • färsk timjan

Till servering

  • kokt potatis, eller pasta
  • kokt sparris, kokta haricots verts eller kokta minimorötter
Gryta med fläskfilé, grädde och sambal oelek.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Festlig fläskfilégryta

Jenny Warsén

Jenny Warsén

När Jenny Warsén lagar mat ska det vara gott, gå snabbt och inte kosta alltför mycket. Hon är vardagsmatens riddare, kokboksförfattare och bloggare. Här på Godare delar hon med sig av enkla vardagsrätter och härlig sommarmat med extra goda smaker. Bild från boken "Jennys sommar". Foto: Ulrika Pousette

Visa 25 recept