Bagarens favoritrecept - Birgits kardemummabullar

Av Godare

(19)

Vad tycker du?

Bagarens favoritrecept - Birgits kardemummabullar

Kardemummabullar, finns det något godare? För bästa möjliga smak ska det vara mycket kardemumma i både deg och fyllning. Med rumsvarmt smör behöver du inte lika mycket mjöl som när du smälter det och då blir bullarna saftigare.

Kardemummabullar

Ingredienser

Vetedeg

  • 1,1 kgVetemjöl
  • 75 gJäst för söta degar
  • 5 dlVatten
  • 2 dlströsocker
  • 1 ägg
  • 2 mskKardemumma, stött
  • 2 tskSalt
  • 200 gSmör , rumsvarmt

Fyllning

  • 225 gSmör
  • 2 mskKardemumma, stött
  • 2 dlströsocker
  • 1,5 dlFlorsocker

Pensling

  • 2 ägg, + lite salt + lite vatten

Garnering

  • 60 gströsocker
  • 2 mskKardemumma, stött

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bagarens favoritrecept - Birgits kardemummabullar

Ämnen