Stekt röding med smält vitlökssmör och fänkål

Av Godare

(32)

Vad tycker du?

Stekt röding med smält vitlökssmör och fänkål

Första gången Wichudaporn Chaiyasaeng åt röding var det kärlek vid första tuggan. I det här receptet får fisken sällskap av smält vitlökssmör och svagt currydoftande fänkål. Recept ur boken ”Super tasty thai”.

Stekt röding med smält vitlökssmör och fänkål

Ingredienser

  • 1 ståndfänkål, strimlad
  • 50 gsmör
  • 0,5 tskCurry
  • 1 krmSalt

Smält vitlökssmör

  • 200 gsmör och olja
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 4 kvistartimjan
  • 0,5 tskSalt

Fisk

  • 400 gFjällröding
  • 2 mskStröbröd
  • 2 mskOlivolja
  • 50 gsmör
  • 0,5 tskSalt
  • 1 krmSvartpeppar

Till servering

  • kokt potatis
  • Fänkålsdill
  • 1 citron, skivad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Stekt röding med smält vitlökssmör och fänkål

Ämnen