Ingredienser
- 2 lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 1 tskkorianderfrön
- 1 kanelstång
- 2 tskSpiskummin
- 2 tskpaprikapulver
- 1 tskChilipulver
- 2 mskTomatpuré
- 6 plommontomater
- 1 röd paprika
- 1 grön paprika
- 1 tskFarinsocker
- 4 dloxbuljong, eller grönsaksbuljong
- 800 gkidneybönor, kokta, eller svarta och/eller vita
- 6 dlquinoa, kokt
- Salt och peppar
- Olivolja
Till servering
- naturell yoghurt, eller gräddfil
- avokado, tärnad
- grön chili, finhackad
- 1 knippekoriander, hackad
- Mörk choklad, riven, minst 70 %
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Lise Finckenhagen
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.
Visa 940 recept