Lise Finckenhagen

Av Lise Finckenhagen

Vegetarisk chili

Av Lise Finckenhagen

(76)

Vad tycker du?

Vegetarisk chili

Chili sin carne med quinoa är ett utmärkt val när du planerar en köttfri middag. Ja, det är så mättande och gott att du inte kommer att sakna köttet alls. Laga gärna mycket när du ändå håller på. Chiligrytan håller sig fint ett par dagar i kylen.

Chili sin carne med quinoa.

Ingredienser

  • 2 lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 tskkorianderfrön
  • 1 kanelstång
  • 2 tskSpiskummin
  • 2 tskpaprikapulver
  • 1 tskChilipulver
  • 2 mskTomatpuré
  • 6 plommontomater
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 tskFarinsocker
  • 4 dloxbuljong, eller grönsaksbuljong
  • 800 gkidneybönor, kokta, eller svarta och/eller vita
  • 6 dlquinoa, kokt
  • Salt och peppar
  • Olivolja

Till servering

  • naturell yoghurt, eller gräddfil
  • avokado, tärnad
  • grön chili, finhackad
  • 1 knippekoriander, hackad
  • Mörk choklad, riven, minst 70 %

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vegetarisk chili

Lise Finckenhagen

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Visa 940 recept