Kotletter i ugn med sambal och grädde
Kotletter med sambal och grädde – tänk att något så enkelt kan bli så otroligt gott!
Alexandra Troedsson, Mat och maräng, lagar den goda såsen med bara tre ingredienser; vispgrädde, soja och sambal oelek. Den passar perfekt till kotletter, men också fläskyttterfilé eller kyckling.
Servera gärna med ugnsbakad klyftpotatis och en fräsch sallad.
Kotletter med sambal och grädde
Ingredienser
- 1 kg fläskkotlett
- 5 dl vispgrädde
- 2.5 msk kinesisk soja, (smaka dig fram)
- 1.5 tsk sambal oelek, (smaka dig fram)
Servera med
- rotfrukter
- ris
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Nudlar i jordnötssås





5 min
Lax med röd curry och kokosmjölk
10 min
Torsk med himmelsk sås – endast 3 ingredienser





55 min
Enklaste tomatsoppan





20 min
Broccolisoppa – barnens nyttiga favoritsoppa





25 min
Kycklingwok med cashew och koriander





30 min
Pasta rosso – familjens favorit





30 min
Alexandras tacowrap har setts av miljoner
Fluffig chokladmousse på nolltid
Lättlagade chokladbollskakan





20 min
Enkel avokado- och mangoglass
Se våra mest gillade recept
Kockens smarta knep för krämigare äggröra
Världens godaste vegetariska lasagne





1 h
Citronlax med purjolök och pressad potatis





30 min
Pumpaplåt med chorizo
40 min
Kikärtspannkakor – gott och enkelt
30 min
Kyckling med krämiga dragonbönor
30 min
Tortillapizza med champinjoner och ost





15 min
Stekt fläsk med löksås





20 min
Sommargryta med milda smaker





25 min
Majrova med brynt smör





40 min
Sidfläsk med potatis- och fänkålslåda





2 h 20 min
Fiskfärsburgare med rödlök och guacamole





35 min